Monday, September 6, 2010

TinG! There goes MY IDEA

Thanx utk all B2B for the comments regarding entri doorgift sy..Really appreciate that..Bak kata Rilla..Lain org lain citarasanya..Totally agree with that..

Of all the comments,most voted Hadiah n Makanan...When it comes to makanan,mmg byk pilihan..

Tapi..


Bila cakap pasal Hadiah..itu yg memeningkan..

Memikir tentang DOORGIFT definitely bukannya benda mudah..Kalau salah pilih kang jadi buah mulut orang. Tak bg pun jadi dikata juga..Kalau bg yang agak tinggi harganya pun dikata orang..Sohseh biasa yg didengar...

*Eleh,setakat keychain mcm ni bwt apa..bg la grand sikit*

*Ape la bazir2 duit bagi kat tetamu mahal2 mcm ni..tau la kaya..*

*Telur je..ini zaman moden la..tak main dah telur2 ni..bg la fondant cupcake..*

Ohh..lumrah kehidupan~

Rasa2nya doorgift paling pening nak pk..Pk design baju pun x sepening pk doorgift..SETUJU?? *ke aku sorang je rase cam tu..hehehe*

Kalau boleh saya mahukan sesuatu yang bermakna kepada semua individu yg dapat doorgift itu...Niat bukanlah mahu orang sentiasa ingt kenduri sy..BUKAN sama sekali..Hanya mahukan mereka dapat menggunakan hadiah itu sebaiknya.. Bukannya dilempar merata-rata..Suka bila org akan cakap..

'Berguna juga benda ni'..Baik untuk lelaki mahupun perempuan..

Suka jugak kalau digunakan selalu..Contoh: Gelas untuk minum..mcm gelas masmOna ni..Cantik pun cantik..Kalau nk bg kipas tangan,biasanya hanya sesuai untuk perempuan..yang lelaki??Keychain?ohh..teringat keychain di rumah yg kelihatan merata2..

Ini sabun tau...

Sudu garpu comel

Most of cenderahati nampak lebih kepada perempuan..Lots of kotak2 kecil yang mcm2 rupa, bentuk, gaya, warna dan juga rasa..Eh..bukan rasa..Heh..Kegunaannya??untuk letak brooch,gelang,and all kind of ladies accessories..Kalau Lelaki yang dapat? 
*apa dia nak buat?* *bagi isteri?*..kalau bujang?..apelah kesudahan kotak itu..sigh~

Kotak Songket


Secara fitrahnya..Perempuan mmg akan sukakan benda2 yang comel,cute..elegan n macam2 lagi..sebab yg akan memilih doorgift pun perempuan..kan?:p

The lilin

The pen

The notebook

Actually budget utk doorgift x la terlalu banyak diperuntukkan..Oleh itu kalau kata mahukan hadiah yang berunsurkan kaca yang mewah bagai amatlah diklasifikasikan sebagai ANGAN ANGAN semata..

Setelah ditimbang tara,memikir bajet dan segala kudrat yang ada dan juga idea dr B2b yang lain..sy sudah membuat keputusan...It will be...

A paper box with 1 EDIBLE gift and 1 DOORGIFT a.k.a hadiah

Remember this entri?



The DIY box tat supposed to be my E-day box...Since the kotak agak spacious and besar, i've decided not to give it..rasa2 macam x patut kalau setakat nak letak 2 bijik coklat..!!

Gonna make it for the W-day..Kalau E-day plan nak buat dalam 150 pcs je..tapi  kalau wedding....going to make it 600 pcs!!..sigh~..
Kena tukar warna!..Kotak itu bakal berwarna Merah,Riben Putih,and sticker..
*Nasib baik x buat banyak lagi..kalau tak abislah kena tetak dgn MR TEDDY..~wink

Dalam letak also food and gift..Ohh Gumbira! (^_^)V


Gift dah order..yeay!!nanti saya bgtau apa hadiah saya..pasti berguna untuk tetamu nanti...hihih

Nota kaki: Tiba2 rasa macam bayk pulak makanan terlintas dalam kepala nih!Sebab lapar ke..sebab apa??heh

8 comments:

fia said...

wah dah settle ye..fia buat utk tetamu just simple je..ikut adat bagi telor,bekas comel and other food...utk special masih mencari...

-nurul farihah- said...

betul tu.. nk pk doorgift mengalahkan deisgn baju..nak kire2 lagi utk box/paperbag n the gift..total cost..kang bile terlebih bajet dah masalah plk..nurul pon tgh pk2 lgi nk bg gift ape..

@ty_farEd said...

i lagi 12 hari nak kawen nie..still penin nak bagi makan aper kat doorgift tuk tetamu..!! huhu

Nora a.k.a Aira said...

yang penting kita puas hati kan. kalo ikut ragam manusia memg pening =)

~CiK NadiRa~ said...

Btul2!...ikut kemampuan tuan rumah dan kesenangan kita..susah nk puaskan hati semua orang ni..yang peting kita ikhlas dlm memberi

aty:bagi kek potong!..senang and kos x byk sgt

Rilla said...

Betul cakap Nora, mulut orang tak boleh nak tutup. Just buat whatever yang you suka yang penting doorgift tu ikhlas kan? Suka sangat kotak DIY tu, cumil sangat.

Mia-Ina said...

kdg2x pening piki pe nk bg. yg ptg ikut kemmpuan la

fash said...

salam dear
i'm ur silent reader hee (:
nk tao how much eh box tuh?
then where did u buy?
tengss ((:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails