Wednesday, August 11, 2010

DIY Paper Box for E- Day!!

Pernah tgk tak Happy Meal Box..??Hasrat di hati nk wat paper box untuk isi sweet treats for guests utk my E-Day nanti. Dengan itu gigih mencari template untk buat box itu.Seharian mencari..*Ok tipu,setengah hari saje* akhirnya sy jumpa!!!

Balik keje singgah merata cari kertas2 yg berkaitan nk wat paper box idaman.uhu..Sampai umah..Mandi2.Terus gigih mula bekerja..yeah..

Sy upload pic.Maafkn sy gmbar sgt2 x clear.Sila jgn tnya camera apa sy guna..T__T

Bahan- Bahannya...chewahh..

Template di print atas 2 kertas A4 yang dicantum..Selesai dipotong ikut garisan
Taraa..beginilah rupanya..setelah dilipat2
Mari kerat2 tag TQ
Lekat sticker tag atas kertas purple dan dilekat lg atas box..ohh..sesi bermain gam mase ni
Tebuk lubang dan cucuk riben


Hasilnya.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadaaaaaa!!!Cantik tak??hihihi
Side view kotak

Baru 1 kotak bilik sangat semak.OK malas nak kemas.Biar sampai esok..aha!

Satu Kotak mengambil masa lebih kurang 30 minit..Sejam boleh jadi dua. Satu dh Siap, 149 pcs to go..


Ohh..BERTAHAN!!JANGAN SEMANGAT KENTANG!!

Nota Kaki: Berminat dgn Template ini??sila tinggalkan email anda..Sy dh lupa mana sy kutip template ni..OOhh..Mohon ampun si pembuat template..

20 comments:

sk said...

rajinnya... comel kotak tu! hehe
i nih pemalas nak DIY. hahaha

Cik Belle said...

chumil! hehe.. sikit je lagi tuh.. berusaha! hihi

~CiK NadiRa~ said...

sk: ini kes penjimatan tahap berganda ni...nak xnak kenala terapkan smgt DIY itu..ohhh

Cik Belle: tHanx..yea..chayok2..(smgt kentang sila pergi)..hihi

hana yoriee said...

waahh..sgt mengagumkan DIY kotak sendiri..kalau DIY kosnye lagi mahal tak?

mysarah said...

mula2 buat memang lambat sket dear. lepas ni mesti pantas dan tangkas jer! =)

~CiK NadiRa~ said...

hana: mmg lg murah kosnya.kena pilih brg2 yg murah2 la..baru kos lg rendah..kalu x nanti same je mcm beli..hihi

mysarah:tahu xpe..mmg terhegeh2 nk melipat2 kotak tu smlm...hih

rose said...

sangat2 rajin 2..heee~
n cantik..=)

dear..tetibe nak try..hik3..
ley u send templete 2 kt i?

misiaiemmalya@gmail.com

~CiK NadiRa~ said...

rose ira dah send..selamat mncuba!

Khumaera Ismail said...

sgt rajin~!!! sy gune paper bag tunjuk2 aje..wwuuu~

dd dudu said...

pandainyeee diy huhuhuhu

cantek sgt =)

luvira said...

rajinye dia..kene gune kertas keras ke nak buat paper beg tuh??

Meey@ said...

Cik nadira, gud job oke!
cantek dan cun!=)

|Liyan| said...

saya nak templete ni darling.. plz email me at yenn_ky@yahoo.com.. ur idea totally sangat berguna untuk saya yg tengah mencari idea DIY ni.huhuh..

masmOna said...

gud gud.semangat macam ni yang kita nak as b2b huhu =)

toRA@7 said...

sempat sgt laaa klu nk wat 150 kotak je...ade lg 200+ ari..ko bley wat 1 kotak 1 ari...hihik

fash said...

dear sy mao template ini juga
boley x?
emailkan bley?
lilgalz.demonzz@gmail.com

aida said...

wah cantiknyer... boleh tak saya nak mintak template nie ngan awak...emailkan boleh???
aida_aqua84@yahoo.com

aishah said...

salam,sy nak template ni bole? tlg emailkn ye

east_cool136@yahoo.com

thanx!

Anonymous said...

salam..sy nk templet ni..emailkan pd sy leh?

nori_ida86@yahoo.com

Anonymous said...

salam. saya nak template ni boleh? lya_7684@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails