Tuesday, August 10, 2010

Printer dah sampai!! Mari DIY

Tgk Tajuk Entri??  PRINTER dah sampai!! Sayang MR TEDDY saya..(*v*) blush..

 YEAY!!(^_^)V

Tahu apa maknanya??Ini bermakna kerja2 DIY saya akan bermula mulai Ramadhan ni..Elok gak..Sementara nak tggu waktu berbuka,boleh la sy gigih men DIY segala.  * yo yo aje kau Ira..ntah2 tgh terliur2 kat bazaar ramadhan..aha *

Kata orang kerja2 DIY ni bukan senang tau,perlukan usaha,komitmen,ketabahan,semangat kental n x kenal erti putus asa..*aku adekah ciri2 itu??..err..mcm xde je..* semangat kentang adela..~wink

Memandangkan dgn bajet yg ciput utk wedding ni,segala bagai aku plan nk DIY smpai dikatakan gila oleh mak cik sendiri..Ohh..Terima kasih atas statement itu..T__T ..bkn nk bg sokongan..huhuh

Bawah ni senarai DIY dlm planning sy yea?
  1. Paper Box for Guests
  2. Small Paper Box 
  3. Plastics Topper
  4. Small Paper bag for Kids
  5. Tags
  6. Corsages
  7. Centerpiece
  8. Labels
  9. Buttonniere
  10. Pomander Balls
Ha amik. 8 bulan lagi. tolak raya,tolak E-day preparation,tinggal berapa hari lg??..Memang padan dgn gelaran Gila aku dpt dr makcik..ahahaha. Kalau Ikutkan dgn Paper Bag VIP pun aku nk buat sendiri,tp rasa mcm x patut pulak. Itupun berangan nak wat Bunga Pahar Sendiri..Haha..Eh ok ape kan??~wink..

Kalau anda bercadang nak DIY segala bagai untuk wedding anda..sila rujuk panduan di bawah terlebih dahulu..


Kalau x cukup besar sila klik untuk lebih BESAR..Sumber dari Encik Google
Tips Untuk anda: 
  1. Helpers.DIY mmg memerlukan Helpers..masa ni la nak kerah ahli2 keluarga anda.Bertungkus lumus untuk anda. Yang ada adik2 kecik tu kerah je,cakap nk bg duit raya lebih..Confirm laju je..
  2. Kos. Pastikan kos brg2 yang anda beli utk DIY is at least 30% less daripada harga beli. Sebagai contoh,sebiji pomander ball yang dibeli siap adalah RM 18. tetapi kos bila buat sendiri sebijik sejibon hanya RM 13..Lebih jimat kalau guna crepe paper.
  3. Masa.Jangan curi tulang, sila jgn sesekali kata 'ala 8 bulan lagi'..'lambat lagi lah'..no.no.no..buat sikit2 asalkan x kelam kabut hujung2 nanti.Masa nk dekat hari kahwin nt lagi la busy.
  4. Semangat. Jangan bersemangat Kentang.Iaitu bila direbus menjadi lembik *analogi merepek ape ko bg ni ira? haish*..lebih kurang mcm kuatkan semangat dan jgn putus asa  walaupub mcm2 dugaan melanda. Contoh: Gunting Patah, Gunting hilang, Printer bwt hal, Pisau tumpul, Pensel Patah, Gigi Patah??..oohh..itu ganas..
  5. Space. Rancangkan space utk DIY.Taruk label besar2.'INI SPACE UTK DIY.SILA JANGAN SEMAKKAN TEMPAT INI.SEKIAN'. Kalau anda x rancang space anda,kelak brg2 DIY anda akan bersepah satu rumah..Dlm peti ais pun boleh jumpa..aha!
Sedikit sebanyak itu tips untuk semua B2b dn juga saye..hihih..Marilah kita sama2 bersemangat Kental dn berhati waja utk DIY..yezzaa!!

Untuk inspirasi yang memuncak lagi tentang DIY wedding sila singgah di sini

Nota kaki: Saya dh jd peminta setia Martha Stewart..Anda bagaimana?

4 comments:

mysarah said...

hebat giler ah!! sume nak DIY. memang patut kena ada printer. ehehehe

~CiK NadiRa~ said...

ini angan2 seorg b2b..harap2 la mnjadi kenyataan..melainkan kalau dapat duit terpijak..hihih

-nurul farihah- said...

cik nadira..

gigih btl u kan..

i ni x tau la..boleh ke x nk DIY..mau jd DIE kang..
huhuhu...

toRA@7 said...

bagoslaa tu boon...sok2 bile aku nk kawen.. sng...time tu ko dh pndai wat..xpayah aku t'hegeh2 nk wat...upah ko je..hrga kwn2 sudeh..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails