Wednesday, September 8, 2010

Tau tak apa itu pillow box?

Salam buat semua. Entri 2 hari menjelang raya. Sempat mem'blog' walaupun sedang menunggu kek coklat dibakar..Auch.Walaupun nak raya tp mood nak kawen lagi melonjak2..oohh..sungguh gatal+ miang bukan?

Persiapan raya mcm mana? baju berapa pasang? chewahh..ini ayat biasa bila kita hantar kad raya pada sahabat handai..Kan2?

Bagi sy,kerja sampai hari rabu menjadikan saya amat tersisih dlm aktiviti mencantikkan rumah..Maunya raya jatuh pada hari khamis..matilah..Kasut raya pun xde lagi...(T_______T)

Back to edible doorgift. The idea comes when i visit web Restu Rezeki Enterprise. The famous bakeri among B2b..hehehe..

Interested with its kek potong..

See??looks yummy isnt it??

And it comes with this packaging..

Inilah Pillow Box!!mcm bantal bentuknya..~wink

The price of the cake is RM 1.50 includes the box..Kalau x termasuk box RM 1.00..Hmm..sy x tau bg yang lain..tp bg sy agak mahal untuk kek sahaja...

Hajat di hati nak bg kek saje..Tapi bila ibu mula berkata..'Kek je??'..terpaksalah sy mengagau mencari bnda lain jugak..so RM 1.50 utk kek sahaja mcm x berapa best kan?..huu...
*Walaupun hati meronta2 mahukan pillow box itu juga.*

Nak dijadikan cerita, ketika sy ikut ibu terchenta utk membeli kuih tunjuk2..
*iaitu kuih yg ditunjuk dgn jari*

Saya tertarik dengan satu bungkus kek yang tertulis chocolate cake..Dalam hati berdetik..nampak sedap..sy picit2 lagi kek tersebut..lembut..nak beli ke tak ek??..satu bungkus ( kek itu panjang) saya kira2 boleh dapat dalam 10 potong..Harganya dlm RM 4.90..

Tiba-tiba mata tnmpak pulak butter cake kluaran syarikat yang sama..same size..which the price lower..
RM 3.90 untuk sebungkus..hmmm...

Mana satu pilihan??dua-dua sy sambar..heheheheh

Both flavor mmg sedap..tekstur lembut..sgt lembut..lembap..and puas hati lah mkn..and dgn price yang agak ok..so sy rase ok lah..hihi.

Mari mengira!

So for butter kek..Price RM 3.90 boleh dapat 10 potong kek..
Price for 1 potong RM 0.39!!
For choc cake 1 potong RM 0.49 !!

Sangat Suka!!!

Cerita Pillow Box pulak..went Googling searching for contoh2 lain on Pillow box..Sila lihat gambar2 di bawah ya??






Cute!Oho..sy nak DIY kotak comel ini untuk letak kek potong saye!..aci tak??

Oh ya. kek itu anda boleh jumpa di Giant dan lain2 supermarket..Kek Samudra..Familiar tak??heheh...

Nota kaki: Pecah Kaca Pecah Gelas..Sudah baca harap balas...ahahahaha..pantun dlm kad raya..~wink

6 comments:

Mrs. ieza said...

bagus gak idea tuh memang banyak boleh save! dulu saye pun same jek, nak bagi muffin je tapi mak bising cakap xkan nak bagi muffin je? so kene la tambah macam2 bende lain....yang pillow box tuh rasenye ade jual yang mura if beli banyak2...
gud luck dear...selamat hari raye =)

~CiK NadiRa~ said...

Mrs Ieza: tu lah..dulu selain muffin u bg apa jugk ek??ni nak menuntut dari mantan ratu sehari ni..hihih..

Rilla said...

Cutenya pillow box yang DIY tu. Suka semua, tak boleh nak pilih mana satu. Murah gak ek kek potong tu? Boleh mintak tolong sedara mara potong ramai2 and masukkan dalam kotak. Meriah

~CiK NadiRa~ said...

Tau xpe rilla..mmg itu yg best..ptong and sumbat dlm kotak beramai2..i dh jumpa template box tu..ygh cuba2 bwt..if jadi nt i buat entri lain..hihi

Mia-Ina said...

box tu so nice

waniez nurul said...

salam kenalan...
wahh sangat kreatip hadiah tu..menarik tertarik ku mmg de boom..ngeee..
tapi cam xleh nak wat je coz souvnr dah beli..

jom change link

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails