Monday, March 14, 2011

Edisi Sanding 260211..MERAH itu CINTA..HITAM itu MENAWAN..SILVER itu ANGKASAWAN???

Salam buat semua.Late update.Dah seminggu baru nak update.huh.Kesian bloggers lain tertunggu2.*bajet org tggu entry ko??perasan*

Sebelum kita berbalik pada topik izimkan sy bertanya.Normal kah lepas kahwin badan naik mendadak??Serius x tipu.Jawab dgn jujur.Dalam tempoh 3 minggu berat saya naik 5kg??Penimbangkah yang menipu?atau mata saya yg menipu??atau..ohhh..*alasan org yg xleh terima kenyataan*.Ada yg berkata,ber'isi'kah???

( 0 : 0 )

aaaaa....mana mungkin..bunting pelamin??ohh..benarkah??.err..apa2 pun tggu saje 'bulan' muncul akhir bulan ini..kalau tak..

(@_@) Y

Hari sanding saya.Bermula dengan hiasan meja beradap dan juga centrepiece.Saya menggubah dan menyusunnya sebelum bergegas ke butik jam 10.00 pagi.Selesai make up jam 12.30 tgh saya pulang ke rumah.
Orang mula membanjiri perkarangan rumah saya.Saya pula terus bergegas masuk dlam rumah.Ada kawan2 yang memanggil2.Ikut hati nak je pergi bawah kanopi dan membuat hiruk pikuk bersama mereka,tp saya masih waras!Pengantin lelaki belum sampai..*kena control ayu dulu..aha!*

Dibilik pengantin dikunjungi rakan taulan dan saudara mara yg ingin lihat pengantin *blush*..Ratu katekan..dengan crown 3 inci tinggi di atas kepala saya cukup untuk saya perasan sebagai permaisuri agung untuk sehari..*Permaisuri agung??..errr..ampun tuanku..patik ter'excited' jap*
Sesi bergambar x igt dunia,cam whore katekan..~wink

Tepat jam 1.15 MR TEDDY sms kata dah sampai..and dah nak mula berarak.Macam lipas kudung saya bergerak.Kelam kabut pengapit mengejar.

Tiba-tiba.....

Hujan selebat2nya!!tetamu yg dtg lenggang mak limah lintang pukang berlari masuk khemah.Yang berjalan kekenyangan,bertempiaran lari ke kenderaan masing2*confirm lapo balik*..Gulpp!!sy terkebil2..macammana MR TEDDY saya nak berarak??

Mata terlihat pula red carpet yg terbentang.Teringat pesan akak butik,*kalau hujan,gulung ya??*
ALAMAK!!!

Kelihatan kotak yg mengandungi paper bag doorgift pun kelam kabut saudara mara saya alihkan.

Gundah di hati hanya Allah saja yang tahu.Sungguh.Sebentar tadi matahari cukup ceria memancarkan sinarnya..Siapa sangka..Hujan ditengahari..weee~

"Hujan rahmat.." kata adik saya menyedapkan hati saya..

Saya hnya mengangguk..Bahu dicuit..

"Tak baling kain ke atas bumbung??" Soal kawan saya berseloroh..

"Eh..baling laa..baling 'spender' yg aku pakai seminggu tak basuh2"...*sengih macam kerang busuk*

Apa-apa pun senyum~

Makin lama hujan makin renyai,pengantin lelaki tiba depan rumah,dan saya dibawa menyambut.Heh..
Berjalan atas carpet merah,bersanding,senyum,tangkap gambar,senyum,makan,senyum,potong kek,senyum,tangkap gambar,senyum,jumpa tetamu,senyum,penat,senyum..huuuu..sumpah penat gila senyum..

Macam biasa,gambar2 yg saya rembat dari fb adik saya

The walkway

The dais

The cake

Bila jumpa camera..inilah hasilnya

weeee~


Ohh suka pic ini
Selesai tgk gambar mari saya bagi lagi nasihat..*bila nenek mula buka mulut*

  1. Pesan MUA saya,sebelum make up pastikan muka bersih dari sebarang dan apa jua cela.Jangan disapu sunblock ke.pelembap ke.Atau apa2 saja bendasing ke muka anda.Kalau anda make up nikah pada hari sebelum,gunakan make up remover dan juga baby oil dan dicuci berulang2 kali. Make up yg biasanya digunakan adalah 80% waterproof. Cth: MAC@Kryolan.Jika tidak make up anda akan bertampuk2.
  2. Jika anda baru beli lense berwarna,pastikan anda telah serasikan mata anda sekurang2nya seminggu dgn lense tersebut.Jika tidak mata anda akan berair2 dan berselaput
  3. Jika anda menyediakan doorgift yang cukup untuk semua tetamu..letakkan saja doorgift tersebut berdekatan meja buffet.Ini kerana x semua tetamu yg hadir akan bersalam dgn tuan rumah.Mereka dtg untuk makan~
  4. Pastikan ada pinggan kecil di meja kek untuk upacara potong kek.Takkan nk letak atas tangan kut.
  5. Kawal diri.walau mcm mana excited berjumpa teman2 lama jgn terlalu ghairah.Terpaksa control.Ratu katekan.
  6. Urus masa.Jangan terlajak.Nanti lewat untuk Outdoor.
  7. Jangan lupa saudara mara yang hadir.Ramah Tamahkan diri anda..Weeee~..
  8. Be Happy!!Its your BIG DAY!!
hehehe..usai majlis...sesi outdoor!!


Wink~
Till the next entry..xoxo..love all~

8 comments:

dyll basri said...

wah, gembira sgt entry puan nadira ni haaaa.. congrats dear. selamat jadi ibu.. erkkk... semoga bunting pelamin..

lovelyadibah said...

Owh!byk nasihat yg berguna!thanks!

Dia.Honey said...

tahniahhhh ..merahnyerrrrrr

miss puteri said...

nasihat dicatat! tq dear!

farhanna said...

syomeh la

elle's laaa~ said...

ouhhh ... sgt happy kamu menulis ini entry ini yea kakak... heeee :)) btw, boleh wish selamat pengantin baru kan??? hehehe .....

aTy _faRed~ said...

berat badan ai naik mase ngandung jer.. lepas gugur turun baLik.. n sampai sekarang tak mo naik2 dah.. huhu...
neway.. merah tu sexy...:)

Mia-Ina said...

tips tue amat dipersetujui mia juga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails