Tuesday, March 8, 2011

Saat diriku hak mutlak baginya~ 25022011~

Salam buat semua

Hari yang meletihkan,family mentua dtg menziarah.Maka berkelentung kelentang lah saya di dapur.Konon2 chef wan mula beraksi di dapur.Ape2 je lauk yang dimasak.Asalkan perut kenyang..weee~

Last entry,sy ada crita mengenai kesilapan yg biasanya berlaku. Tetapi itu secara general sahaja.

Kali ini mari saya kisahkan tentang hari pernikahan saya. Yang indah dan juga..err..kurang indah..hehehe..

Hari nikah saya jatuh pada hari Jumaat 25 February 2011 bersamaan 23 rabiulawal 1432H *ceh konon2 mcm hari raya plak..*

Cabaran bila buat wedding pada minggu bukan cuti sekolah atau apa2 cuti umum,maka sedara mara dtg betul2 pada hari Jumaat.

Si bakal pengantin~ iaitu saya *ehem..ehem..* mula bgn pada pukul 6 pg.bersiap2 untuk ke pasar utk mknan semasa majlis nikah.Pukul 10 sampai rumah,dpat panggilan dari saudara mara untuk uruskan homestay, pukul 12 OP pula call kata dah tiba.,maka bergegas pula untuk menjemput OP.

MUA saya call pula, appointment make up 2.30 petang. Saya yg keletihan baring seketika untuk melelapkan mata. Waktu itu jam menunjukkan pukul 1.30 petang.

Tak lama kemudian,saya terjaga,jam menunjukkan pukul 3.00 petang!!!!byk miscall dari MUA saya.Matilahh!!.Semua org kata terlupa kejutkan saya.

(T_______________________________T)


Mandi ala kerbau.Kelam kabut bergegas ke butik. Pukul 3.30 baru sampai.MUA saya muka dah lain~..ampun..sob..sob..lewat sejam!..x boleh dimaafkan!!
Macam lipas kudung saya dimakeupkan.Kadi dah pesan 5.30 petang mesti ada di masjid.Gullpp!!!

Selesai bersiap 5.10 petang.Mr Teddy sudah ada di masjid.5.25 sampai rumah.Ramai yang belum bersiap.Sya gelisah.Macammana ni??Ahli keluarga Mr Teddy dah call cakap kadi suruh cepat..

ohhhh

End Up Mak Cik Saya Keluarkan Arahan~

"Cepat bawak pengantin ni ke masjid..Yang pentingnya pengantin!!!"

Saya ke masjid, hanya saya,mak,mak cik dan pakcik..Kami berempat..hanya berempat...bayangkanlahh...~

Sampai masjid..Majlis dimulakan.Nasib baik khutbah kadi berjela2.Dapatlah ahli keluarga saya yang lain sampai sebelum lafaz.Alhamdulillah selesai sekali lafaz.Saya bergelar MRS TEDDY!!!weee~

Setelah hari yang memenatkan terasa lapang dada saat doa dibacakan usai lafaz.Huuu~sayu rasa

Tengok Gambar Jom



ehh..bulat la pulak muka saya ni~
Heart dis pic!
haa..masa ni la 4 org baru sampai masjid..

Sedikit kenduri makan2 selepas majlis.Oleh kerana balik dari masjid agak lewat maka outdoor pun lewat.Huu~Tapi pic x dpat dari OP lagi.Nanti saya upload ya??


Sedikit pesanan buat B2B

  1. Pastikan time management anda betul.Jangan jadi macam saya terlajak TIDO!..phew
  2. Soal homestay,penginapan OP pastikan ada yang tahu jika anda yang uruskan semuanya,sekurang2nya hari majlis anda hanya berehat,bukannya terkejar2 macam saya
  3. Oh ya tentang inai.Jangan balut dengan plastik.Kelak lambat kering~
  4. Kalau ada sesi outdoor lepas nikah kena betul2 fix time (for those yang nikah lepas asar)
  5. Walau letih dan x larat mcmmana sekalipun anda perlu SENYUM~ kerana anda xkan sedar bila masa OP anda akan snap gmbar anda
  6. Be the prettiest!!heheheh

Ok..till the next entry..xoxo..love all






10 comments:

h e r n y z a r said...

terbaek.. mekap di kedai ke nadira ? semua yang berlaku akan pasti satu kenangan yang terindah.. tahniah Pn. Nadira...

puteri said...

tahniah dear! tq atas pesanan 2. penting utk b2b kan..hee

K.I.N.A said...

comel la nadira!!!hehe..boleh plak tertido lama eh..hehe..thanks utk semua nasht berguna..

Rilla said...

Ala..siannya, tu mesti letih bebenar tu sampai terlajak tido. Tapi yang penting, semua selamat kan?

lovelyadibah said...

wah!nasihat yang sangat berguna!:)tahniah nadira!:)selamat pengantin baru!:)

Cik Puan Syafa said...

betol2..
on our big day...btter mintak adik bradik yg uruskan hal2 lain..
inai kalau nk balut bole tp untuk tido semalaman hehe

choclairissa @ intan said...

congrats~ ni mesti tertdo sbb penat sangat ni kan..

ainnazari said...

wah, sya pn bakal bernikah selepas asar, and akan ada outdoor selepas tu....

rose said...

cian dia kepenantan ek..hehe..xpe..janji sume settle.. =)

Mia-Ina said...

ha, dira leh terlajak tido?mia lak x cukup tido..psl balut inai, mmg kena biar terbuka...dia akan merah cepat ...ms mmg kena diatur dgn baik agar plan yg dirancang bersama OP kena...pe yg pasti dira msti pnt kan after majlis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails