Thursday, March 17, 2011

Cuci mata untuk Majlis Tandang saya~ 27022011

Salam buat semua.

Sejak dua menjak badan cukup letih.Terasa nak tido sepanjang waktu.Kepala pun pusing2.Haih.Cabaran awal dlm nk menyesuaikan diri bergelar isteri.

Anyway mari cakap tentang majlis tandang saya.Wat i loved most is the color of my baju and my make up!!
Nak dijadikan cerita when i pg make up tat morning i terpandang magazine yang ada pic Ayu Raudhah and her Hubby.Suddenly my MUA kata

"Her make up is nice.Simple but Sweet.Ko nak aku make up ko mcm tu??"

"Eh..Serius ke ni?boleh ke muka saya jd mcm ayu raudhah??"

"Boleh je..Kalau ko nak laaa"

Bodohlah saya kalau saya menolak...

"NAKKKKKKK!!!!"

Selesai make up rombongan bergerak.Majlis di rumah MR TEDDY tak byk masalah yg timbul.Probably itu adalah majlis ke 3 bg keluarga mereka maka mereka dah biasa.

Yang i perasan,mak cik MR TEDDY mcm jadi penasihat for that majlis.Daripada kami mula berarak,mak cik itu sudah mengeluarkan arahan2.

Saya senaraikan apa arahan2nya ya??

Semasa mula berarak:

"Jalan perlahan2..Senyum..Pengapit,pegang kain pengantin perempuan"

Semasa sampai di pintu rumah

"Salam mak dan abah dulu"
"Jalan ke pelamin"

Masa tepung tawar,dia yg menjemput ahli keluarga saya untuk menepung tawar

Semasa potong kek pun,dia yg bg arahan.Masa mkan beradap dia yg tolong hidang.

See??teratur kan??

Memang kita rasa leceh sbb satu2 kena ikut,tp trust me..perjalanan majlis anda akan jadi lebih teratur..:)

So..why not u all pilih sape2 dari ur family utk jadi wedding coordinator kan?:)..

Seperti biasa...Time for piccas..

Adik saya yg setia mengelap peluh saya..hekhek

weeeee~

:)

Outdoor session

Ohoiiiii...


Heheheh..till the next entry..About the vendors~

5 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe... comel kedua-duanyer hehe...
tahniah semua berjalan dengan lancar kan :)

nurul said...

tahniah yer...semoga bahagia dunia akhirat..

Mia-Ina said...

tahniah dira

miey anna said...

alaaa..somelnye ^_^

sfarlina said...

tahniah..santeknye!! dh follow k your blog..
http://sfarlina.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails