Wednesday, September 22, 2010

Mari-Mari Pilih Design Busana Perkahwinan Idaman Anda

Salam Bismillah pembuka entri..cheewaah..mcm nk jd pengacara majlis plak..Heheh..

Mari cakap tentang wedding preparation.Ape yg dah selesai ek?booking2 part semua dah..part nk decide yang menjadi masalah. Sy ni mmg terfemes dgn sikap bwt keputusan terburu2 and jugak suka tukar2 keputusan. Smpaikan akak butik yg sy tempah tu naik pening dgn kerenah saya

Masih ingat tema perkahwinan saya?pada yang tak tau boleh klik entri ni..Tak tau la kenapa..tiba2 warna merah mcm tak berkenan di hati..anda tau x kenapa..kenapa ek? Kenapa??kenapa???kenapa??!!!!*oh nadira..jwb sendiri..jgn gewdix tnya org lain*

Antara sebab:
  1. Tiba2 nmpak warna merah terlalu dramatik.Tengok merah teringat darah..Oh..kau yg drama queen ira oi..
  2. Tiba2 rasa warna merah sinonim dengan Tahun Baru Cina
  3. Tiba2 rasa mcm bakal dikejar lembu sewaktu hari kawen nanti dan rumah akan diserang sekumpulan lembu..*hiperbola kan?*
  4. Tiba2 rasa warna hitam x sesuai untuk wedding
  5. Tiba2 rasa nak gabung merah dgn gold
  6. Lilac pun cantik jugak..
Punye byk tiba2..tiba2 rasa nak lempang diri sendiri!.Kalau sy usulkan warna lain pada akak di butik itu maka dapat satu lagi pelempang.Cukup!pipi hanya ada dua.

Saya pernah tnya,kalau saya memakai jubah putih ok x?kerana sy mahukan pelamin merah..jawapannya~

"Tak berapa naik la kale putih,nanti kerusi pelamin putih,u pakai putih nmpak tenggelam..Butik ni xde kerusi merah"

Kalau sy spray cat merah pd kerusi putih itu aci x?hihiihih..


Saye mahu kerusi ini!

Yang ini?bayangkan sy seSEKSI beyonce..Bwekk..sendiri pun rasa nk muntah..
Lagi komen akak tersebut..

"Nanti cepat kotor..Kalau hujan habis lah dah xde seri..Nak tangkap gmbar pun x cantik"

Nantilah sy pk lagi..

Berbalik pada tajuk Entri..Apelah..pusing2 merata sebelum sampai ke tajuk asal..heh..

Buat yang masih tercari2 design baju nikah ataupun baju kahwin anda...Mari2 pilih dibawah..

Design 1..Gabungan siluet Sheath dan juga mermaid

Design 2..Siluet empire..sesuai sebagai busana nikah
Design 3..A-Line siluet..Kalau kain kembang lagi jd Ballgown
Design 4..Siluet sheath..kalau pilih design ni jgn lupa pose mcm ini ok?
Design 5...sheath ala2 kebaya labuh..tgn ala2 cina..Im so in love with it
Design 6..Another kebaya labuh..Sheath siluet..For those yg sedikit extra,jgn fokuskan pada pinggang anda
Design 7..Ayu nya..dengan veil yang panjang gitu..
Design 8..Bagi mereka yang mahu selitkan unsur gaun english pada baju kahwin anda
Design 9..Cantik kan??

Jadi pilihla cepat.Design baju kahwin anda cepat2 ya?jgn tggu lama2..

Sekian..Selamat malam semua~

*UPDATES*

ni link untuk web rujukan saye..heheheh

Kebaya dan Gaun Pengantin Muslim

9 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

waaa...
bagus laa nadira nie hehe...
dimana yek nadira rujuk baju-baju2 semua nie?? kalau boleh nak tahu...

elle's laaa~ said...

hehehe ... alahai .. pening nye nk pilih tema kale kan kak ?

Xora said...

haah, nak tau gak mana kamu dapat rujukan gambar2 ni!

Cik Belle said...

suke la gambar-gambar ni! thanks. hehe. dah jumpa yang berkenan. heh heh heh

waniez nurul said...

owhhh cik nadira...kenapala post ini disaat saya dah tempah baju nikah..waaaaa
ini xaci....nak buat 2 baju nikah bleh??

ngeee

Mia-Ina said...

jadi, pe warna theme nadira for the last result?baju nikah, mia amik simple je..janji leh wear balik after selesai majlis....

sk said...

bestnya byk design bleh pilih!! sampai konpius dh ni.. hehe

nadira dpt kat mane eh??

Rilla said...

Jatuh cinta dengan design yang numbur 2 itu <3

~CiK NadiRa~ said...

eija: Sharing is sexy kan??kite kan dh mcam sisters di alam siber..wee~..ira dh letak url kt next entri

elle: tau xpe..rase mcm nk pakai warna warni pun ada

xora: ira dah letak url kat next entri

cik belle: dah pilih??yang mana?nak tau2!..hihi

waniez: call designer cepat.suh cancel!hihihi..

Mia: Theme masih merah hitam and putih..cuma masih tercari2 warna baju yg berkenan di hati

sk:pilih2 jgn x pilih..ira dh letak url kat next entri

rilla:kan?cantik utk nikah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails