Wednesday, July 28, 2010

Red,Black,White and Silver



Based on Title Entri Kali ni maka sudah termaktublah theme color untuk wedding aku..Ahaha..Ketawa Besar2..
Kena start cari barang2 based on these color dari sekarang nih...*bling2..oh saye suke..Although MR TEDDY kate masih awal..Biarlah..* 
People used to said, wedding preparation is 100% commitment from the bride. Only the bride knows hows her BIG DAY going to be..in different concepts..Aha!..Jadi ini bermakna, ini wedding aku,ikut suka ati aku nak buat apa..Ohh kasar sungguh bahasa itu..T____T..

Cakap pasal theme,early stages ni aku just browse2 dgn Encik Google (Tanpa Encik Google hidupku x bermakna lagi..Eceh,hiperbola kau Ira..) on different wedding theme colour. Siyesly,laman web malaysia cakap pasal wed theme ni kurang. Ada beberapa,tp x cukup utk aku..*cehh!..demanding*..

Wedding Inspirational Board aku mcm ni...

Tadaaaaaa!!!


Walawehh..Merah tuu

Ohh..im Totally crazy with these colors


Dang!..Mata aku dh merah..T__T

Sekarang kite pecah2 kan ek??

Starts with the decoration of table,centerpiece and the wedding dais ...


the table

the centerpiece



the wedding dais..credited to Rinssuzana

Followed by...


The bride dress (konon2 dress aku..Hoi..berangan je lebih) just bygkan ini adalah kebaya..superb weh!!


The bridesmaid a.k.a eika atau lebih tepat adik aku yg senget itu punya baju..Silver..

Flower girl..Ohh budak ini sgt comel..



And my Hand Bouquet..



The Cake..YummY






and the corsages..pin to baju for male and tie to wrist for my Bidadaries..weee~

The wedding favor...


ok smlm aku g kdai borong aku jumpa bekas ni!!x sabar nak beli..wink~

i like the idea of the bulu-bulu on top of the box..


Ok tu je lah yg aku dpat jumpa..kalau nk jugak kat some pics ada laman web dia..aku maleh nak link..hehe~



So far dah Dapat Gambaran how my BIG DAY going to look like!!..And definitely will start hunting for things and stuffs with RED,WHITE, BLACK, and SILVER coloured..Wish me luck..


Nota kaki: Eh..Bunga pahar,lupa plak nk cari..daun dia warna hijau plak..kalau daun silver ok??hihihi

8 comments:

Ida Khairiyah said...

bagus ira aku ske.. nmpk ceria n semangat!!! ;) kalo nak coklat i suggest u fidani kat shah alam. sedap gle coklat die.. :) yummy.. tp kak nadh wat pun ok..

toRA@7 said...

oooh i looiiike..this is so my colour...klu aku g wed ko pakai dress cm kt ats tu boley???HAHAHAHA..xsaba..xsaba...weee weeee
aku sgt suke...syg nadhirah...hugs kuat2!!!
kt bungaa tgn tu kn..aku suggest ko ltk ferrero rocher...pas2 blg!!gile ramai berebot!!HAHAHA

misznadira said...

Ida:thanx..coklat utk hantaran yea?boleh pos ke?..hihi

Tora: ko pkai la baju ape yg ko nk pkai..asal x sama dgn aku sudah..aha!..lgpun,ko byk keje hari wed aku nt..jgn harap la nk goyang kaki...wee~

Anonymous said...

grand2!!

-zeti-

Ida Khairiyah said...

im not so sure... maybe u can arrange... hehe

toRA@7 said...

cetts ko yeah???aku dh pakai grand2 soh wat keje laaak...xmo aah!!aku lari p umah pcik aku..then bile time mkn2..aku g..hahahaha

Mia-Ina said...

wah,so hot when choose red camni.suke nye tengok.hope ira dpt merealisasikan impian tue..

h e r n y z a r said...

ira.. b4 this ada baca pasal berkenaan u tasuke kaler merah. actually kan ira i've sum idea. dekat butik WP u ada kerusi kaler hitam x ? u jgn buat baju kaler itam merah. u buat kaler silver white and put a bit berdazzle in red. sure cantek. so org lain akan nmpk u dari pelamin. sb kontra kaler itam n putih. theme red black and white ni sgt santek. i love it. ni pn theme i pada mulanya tp dah berubah fikiran since incik bintang ckp guna warna kehidupan. hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails