Monday, September 20, 2010

Complexity went to Simplicity

Salam buat semua. Masih dlm mood raya?..raya kan sebulan..kalau jumpa sape2 pun masih tak terlambat kita nk ucap SELAMAT HARI RAYA kan?Open House mula pasang rencana..berderet2..belum masuk kenduri kahwin lagi..

Sabtu lepas, sy pg kenduri kahwin 2 buah rumah..open house lagi..haih..*bila bdn mengepam lagi mau bising*

Hati terasa gundah.Lagi 2 bulan to my E-Day..

Kalau sebelum ni, 5 bulan sebelum majlis,mcm2 plan dlm kepala untuk E-day preparation..Baju sewa,Tempah mak andam,Mini pelamin..and etc..
Makan nk jmput dlam 200 pax..OP pun nak hire jugak..Doorgift siap nak buat kotak dan segala bagai..

Tapi sekarang,lain pulak situasinya..ntah kenapa,rasa malas nak buat tu semua..mungkin kesedaran sivik dh ada dlm diri.Jangan membazir..baru bertunang..ada baiknya kita berjimat utk W-Day nanti kan?

Baju Tunang

Baju tunang saye
Sepatutnya plan asal baju tunang sy akan kelihatan seperti di atas,tapi bila difikir balik..ini dh macm baju kahwin pulak..Padahal lace pink dh lama sy beli,masih tersimpan kemas belum ditempah.Mengada2 nak sewa baju pulak...So change plan, sy akan tempah saje lace pink sy tu..:)..paling2 tempah kurung biasa dlm RM 50..Jimat RM 200

MUA

Gewdix sgt nk tempah MUA utk tunang semata. Last raya my cousin dtg n telah mnunjukkan bakat beliau dalam melukis...eh..Make up..hihih..boleh la..cantik juga..

Sesi tempek muka.sebelah itu adik sy..tgk bulu mata saya..haa...

Make Up,dh decide..sepupu sy saje yg mekap!yeay..jimat RM 200

OP





Hati mula2 terdetik..apa salahnya tunang pun hire OP..Nak dijdkan cerita..my bro kata kwn dia mmg pandai amik gmbo..even camera pun guna DSLR punya..oh sukaa..And dia boleh amik gambo for free!!yeay..upah mkn ye dik?hihih..Again..jimat RM 450

Mini pelamin??



heheheh..Auntie sy nak sponsor..sy on kan saje..wink~

Doorgift




Kotak DIY? xjadi buat..sebab just nk bg edible doorgift..macam x patut bg coklat dua ketul kotak besar bagai nak rak..kan?



Jmputan plak maybe just nk bwt among family and close friends..intimate event would be better kan??hmm..

so far ni la perubahannya..ntah2 seminggu sebelum majlis berubah jd tunggang tbalik terus..hihih

Complexity went to Simplycity kan??

Sy beransur.tata~

12 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe...
tak mengapa dira :)
itu lah nama dia plan tak semestinya apa yang kita plan jadi kan :)
kira dira nie nasib baik laa de jugak yang sponsor kan :)

Xora said...

ini dinamakan fokus:) keep it up!

Nora a.k.a Aira said...

Insya Allah semuanya akan berjalan lancar :)

sk said...

takpe nadira,
tunang ni buat simple pon takpe.. save for ur wedding nnt. eh tp alas dulang jd nak sewa tak? hehe
tp baju pink atas tu serius cantekk!!

Hana said...

takpe2.. yg dh save bleh wat lg grand time wedding.. :)

Mia-Ina said...

wah bestnya ada nk sponsor pelamin e-day..bertuah nadira...betul, ble tgh tunang ni make it simple..ble kahwin, boleh meriahkan segalanya lg...

~CiK NadiRa~ said...

eija: tau xpe..kite hanya mmpu merancang..hehehe

xora:yeah!fokus itu penting..mari fokus

nora: amin..mudah mudahan

sk:mestilah jadi..hantaran tetap ada..hihhihi

hana & mia: betul tu..dh save almost rm 1000..boleh guna utk w-day kan?

nuptiles said...

hi nadira.
ye lama2 mst nak lebih simple n jimat n i pn lbh suka splurge sikit for w-day rather than e-day so e-day buat simple2 je.

cik syahira said...

assalamualaikum cik nadira.

sy link kamu ye. sekarang sedang gigih linking kawan-kawan yang will going for E-Day.

luvira said...

cik ira..lama tak mengomen di blog kamu..bz lar sikit ;)

ira pun banyak berjimat macam cik ira gak..
MUA = aunty
OP = fren
Pelamin = sdn bhd

jangan terlampau excited sampai membazir..simpan duit untuk kawen plak ;)

gud luck

Rilla said...

Stuju with your ways. Jimatkan time tunang, boleh wat wedding yang lebih grand. Tunang simple and intimate mesti sweet kan? Banyak tu jimat.

~CiK NadiRa~ said...

nuptiles, Ira & Rilla: Mari kite bwt hipotesis baru semakin kite berjimat mase E-day,semakin grand laa w-day kite nanti..hihihi..

cik syahirah: will link u back!thanx ya?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails