Friday, August 20, 2010

Checklist And Budget Updates!

Hoh. Benda yang paling malas nak di prepare adalah....BUDGET..

Sebab?BUDGET lari2 dek kerana si bakal pengantin ini suka tukar2 plan..Haih~

Kejap nak sewa baju nikah,kejap nk buat sendiri,kejap nak kt dewan,kejap nk kt umah..OOhhh..T__T

Bila plan tukar2,tiap kali itula kena rombak balik budget..X lama lepas tu tukar yang lain pulak
*kasihan MR TEDDY terpaksa mlayan kerenah saya yg gila nih*


New Budget UPDATES and Checklist!!..
(Klik utk tumbesaran bg setiap gambar)


Pelamin

Hantaran

Hantaran to me

Door Gifts

Dewan

Bed Room
Katering
others


Busana dan andaman

Diinspirasikan daripada xora

Dalam budget tu sy include sekali checklist.Maknanya boleh cek and confirmkan sape yg nak handle many other things.

Common kesilapan yg dilakukan oleh b2b adalah menganggap org katering yg sediakan meja buffet segala. Jgn silap ya?meja buffet dn hiasan kanopi adalah kanopi vendor punya keje


Sama juga sewa dewan dgn kerusi meja. The alas meja and sarung kerusi tiada ya??itu kerja org katering..


Ada juga satu kes dulu her pelamin pakej x disertakan set renjis and bantal tgn..penyudahnya hari sanding xde  renjis2..sekadar duk atas pelamin and senyum2 saje


Centerpiece juga bukan keje org katering atau kanopi..itu adalah kerja b2b sendiri..

See?confusing kan??

Checklist Penting!!update checklist anda!


Kadang2 benda2 yang kita anggap remeh,benda tu la yang paling penting


Jangan pelik kenapa saya x isi lagi..hihi..ini kerana sy btul2 malas nk kira balik budget..Mane tah saye letak kalkulator sy..Kena punggah bilik yg sedia semak itu..oohhh

(T_T)


Nota Kaki: B2b yg nk softcopy budget ni leave me ur email di ruangan komen ok?..

7 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

wahhhh
ni nadira buat sendiri ker???
guna excel jer ker???
bagus nyer nadira :)

-nurul farihah- said...

Cik nadira..wow..bgs u pnye budget plan..i nak softcopy leh..tq ya..rieyz_09@yahoo.com

Nora a.k.a Aira said...

Cik nadira, nora nak softcopy semuanya boleh hehe, thanks =) sent to anzcis@yahoo.com

misznadira said...

Nurul & Nora: Ira dah email tau d soft copy budget

didieadila said...

mau jgk soft copy bole?
*kelip2 mata*
muggle_d88@yahoo.com
tq :)

luvira said...

ira nak jugak bolew??

aienadhira@gmail.com
TQ

˙·٠•●Rin Nakamura●•٠·˙ said...

tasha mau juga la yang..

lyna.fb@gmail.com..

so detailing u babe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails