Thursday, August 19, 2010

I dreamed of garden and beach wedding reception ~sigh



Mode: Berangan
Location: Office

Ting tong!entri untuk hari ni..bertajuk garden and beach wedding reception versi berangan. Versi BERANGAN yea?bukan perancangan saya.*kalau dpt duit terpijak 50k baru sy akan jdkannya sebagai realiti* oohh..berangan lagi..

Garden wedding reception.Hoh.sebut je garden wedding dlm kepala dah terbayangkan kawasan taman yg menghijau, di bawah rimbunan pokok2 yang rendang ala2 pokok kesayangan pocahontas itu, berdirinya sebuah kanopi yang besar berwarna putih..

Bila kita menghampirinya..kelihatan meja2 bulat tersusun indah didalamnya bersama2 dekorasi fresh flowers yang melengkapkan kanopi tersebut.di satu sudut terdapat pula meja panjang untuk 10 orang beserta backdrop yang simple..dihias lagi dgn bunga bungaan didekorasikan khas buat meja santapan raja sehari..
*Ohh..saya pernah bercita2 untuk mnjadi penulis artikel ok?* ahahaha

Kelihatan pomander balls..dan juga lantern papers..bergantungan mengindahkan lagi hiasan..Kanopi yang boleh memuatkan 200 orang dalam satu masa, pasti akan dipenuhi oleh teman2,sahabat handai dan juga keluarga rapat.

Kat bwh ni some piccas garden wedding theme yg sy dpt dr En Google..


The kanopi..the BIG kanopi


The table arrangement inside the kanopi

Kanopi yg terletak cantik dibawah rimbunan pokok

Love this deco

Fresh flowers??wajib!!nama pun english style..ohh loving it

those paper lanterns bg ceria kanopi anda..

Hijau je kan??nature lovers..wat r u waiting for??

purple themed..simple yet nice
Ni plak beach wedding..konsep sama cuma location kat tepi pantai..ohhh

Makan sambil ditiup angin laut..best wooo!! kena ada menu bbq nih

Tempat ptg kek..boleh buat kelambu.,hihi..orr buat besar sikit..put pelamin bwh dia..best!

the aisle decorations...OMG!!!i dying...

Nak dijadikan cerita,smlm dengan mengada2 plus konon2 sangat byk duit aku call vendor kanopi to ask bout this big kanopi price and he gave me the quotation..

Kanopi 50'x 80' (Boleh muat satu bas tahu!)
26 Meja Bulat 8 seaters includes the alas meja
208 Kerusi Plastik includes the sarung
1 Long Table for pengantin (10 Pax) with the skirting,decorations,back drop
10 banquet chairs with sarung and riben
Scallop for the kanopi underlayer decoration (Bayangkan lah berapa meter kain dia nak guna?)
Kipas and lampu

Total..

RM  14500!!!!!


Anyone yg nak bg saya amount tu??..plish.....

Kanopi saja dh RM15k,tak termasuk makanan..Paling koman mkn2 pun dah RM 10k..X masuk pelamin, Baju and all benda remeh2 lagi..tup2 mau 30k ++...Gulp!!

Nota Kaki: Nama pun entri versi berangan kan??





8 comments:

hana yoriee said...

haiyark...mari berangan sajo! hehehe

Pansy Princess said...

hello my junior (haa.. kalau x ingt senior siap! :p)

nak kawen dh rupenye.. congrats! :)

Mummy Bunny`s Kitchen said...

meh cni kak nadh bg awk 30 ribu .. rupiaaaaaaaah .. hehe .. mahu enggak ;p

~CiK NadiRa~ said...

mestilaa ingat...akak yg kecil comel molek itu..

k. nadh:nak bagi???nak2..heheh

Mia-Ina said...

dengar & berangan je la...lani buat persiapan pun terasa nk keluar duit, mcm mencekik diri..huhu

syanaim said...

::wah suka2..jgn lupa jemput erk..:P..::

♥♥ eija ♥♥ said...

waaahhh
nadira nie hehe....
tak berangan pun tak pee salah pun :)
kalau nadira buat memang kalah artis kita hehe...

sa.sitihawa said...

slm..
hi, i'm 1 of your slnt readrs..
coincdntly we've smlr imgntion.. hhi.. my i knw whch of the ctrr/wp tht prvde thse imgntion wrth RM14500? myb u cn email me @ sa.sitihawa@gmail.com.. Thnks 4 shrg.. my u've a blss wddg lfe, grl..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails