Monday, August 23, 2010

Baju Nikah..Sewa atau Tempah??

Lambat update.Terpaksa rehat beberapa hari.Mata x boleh lagi menatapskrin laptop terlalu lama.*bayangkan betapa tekunnya saya blogwalking sebelum ni..heh..heh..*

Ptg td pg survei butik pengantin..Puasa2 pon gagah berjalan..isk..isk..and then sampai di satu butik..which sy rase agak menarik the baju inside the kedai (ayat rojak..mafkan sy tun abd razak..eh yeke??)..so sy pun minta lah quotation utk pakej yg disediakan.. Saye rasa agak menarik..sbb apa tau..sbb mcm lain dr yg lain..


  1. Pakej yang berharga RM 1800 termasuk apa jua jenis PELAMIN pilihan hati (Kerawang,1 panel, 3  panel,panel hakim..err..itu bukan)
  2. Dalam Rm 1800 juga termasuk sepasang baju lace perempuan (Design pilihan hati) dan juga baju untuk lelaki untuk dimiliki terus!!di ulang taip..DIMILIKI terus!! Cakap pasal design pilihan hati..bermakna..Anda beli majalah pengantin,kalau anda berkenan dgn mana2 design dlm majalah itu,sile bawa design itu ke butik tersebut. dan dia akan design baju anda mengikut design tersebut..sekian~ *faham tak?* ayat berbelit sampai kpl sy dh terbelit2..I was like "Serius ke??"..and dia kata "Serius cik"..OOHH suke!
  3. Inai
  4. Set Pelamin (Kipas,set renjis,bantal tgn...dsb)
  5. Bekas Bunga Pahar
  6. Mekap
  7. Tilam Nikah
  8. Aksesori Nikah Perempuan...
Ok.Rasa mcm ok.Ok ke??Tiba2 mata mencari2 dua benda yang biasanya sy nmpak di pakej butik2 lain..

*EH??Kasut mana??*

*Kami x sediakan cik..Biasanya Kasut ni pengantin lebih suka pakai pilihan sendiri.Lebih Selesa.*

Sy terima jwapan dia...Tilam nikah,aksesori nikah...

*Eh..Baju nikah mana??*

*Itu cik kena tempah sendiri...*

Alahai....

*Biasanya baju nikah org prefer tempah sendiri..Kenang-Kenangan*

Teringat pulak kata mak aku..

*Alah.pakai berapa jam je.x payah pening2 kepala tempah..Sewa je terus..Nak tempah nt nk cari kain lah,nk jahit manik lah,nk cari design la..nak cari tailor la..*

Adesss~

Poning palo den!

Design cmne ek??Berkenan dgn kain chiffon..Tapi harga semeter..sampai nak terkentut dibuatnya..Belum lagi beaded chiffon..

Bawah ni ada some of design baju nikah yg aku jumpa..Most of them dapat dr laman web indo..jadi paham2 lah kenapa kain dia kain batik ya??heheh..sy lupa bookmark URL dia..trus save pic dlm laptop..oohh..ampun pak...

Jeng3..bayangkan sy dlm outfit ini..

Lain dr yang lain kan??
Ha..cmni la tgn berbentuk loceng..



Yang ni utk sanding pun cantik gak kan??
Ha..yang kat bawah ni saya paling sukaaaaaaa...

Tp nak pakai kat masjid macm ni mau tercabut serban tok kadi..Eheh...



Taraa!..in love with it!

Nota Kaki: Guna design kat atas,tambah lengan and tutup sikit kat bahagian dada..mesti cunzz...weee~

31 comments:

miszcoolrelax said...

santek2!! saye suke design yg last!!!;D

Cik Belle said...

cantik! hehe. tak salah nak sewa pun.. senang kalau sewa.. tinggal nak pilih aje kan. kalau tempah pun ok jugak, boleh pakai lagi untuk majlis lain. hehee. yang penting, budget. itu je. hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

:)
cantik laa semua baju yang nadira dapat nie :)
ermm benda nie pun ja pun ade pikir jugak nak sewa ker nak beli :)
kelau beli nanti dah tak guna dah kan:) pening2 bila pikir pasal nie :)
ada kawan ja dah book satu bridal kat ipoh pakej dia ambil rm2500 sama macam nadira cuma baju nikah dia ada :)
mungkin kat situ nadira untung kalau buat baju sendiri ker :)

Mia-Ina said...

mcm mia, lbh suke beli sendiri.tp dgn syarat baju nikah tu boleh pakai ke majlis2x rasmi la..maybe x buat mcm design tue...biasanya dok tgk kwn2x yg kawin, diaorg pilih baju kurung moden sbg persalinan nikah. lbh selesa katanya...kenduri br nampak cam gmbr di atas kot...tp klu ira nk kelainan, pe salahnya..yg ptg ikut kehendak ira

sk said...

nadira,
dkt jakel ke gulati's ke byk jual chiffon beaded utk ppuan + kain baju melayu utk lelaki dlm rm650 ke atas. pilih jek nak beaded camne, colour camne. hehe..

biasanya org suka buat sendiri baju nikah for sentimental value. nnt boleh pakai balik. ataupon simpan bg anak pakai. hohoho

eh tp yg rm1.8k nye pakej tu SERIUS MURAH!! dahla dpt baju terus. kat mane tu? mekap dia cantik tak?

hana yoriee said...

pandai nadira google tgk design baju indo..hehe..cecantek..

:: AZIE:: said...

salam, pakej yg u dpt tue dr butik mane yer? mcm best jer... butik tue area mane ek?

-nurul farihah- said...

wah..sgt murah ok pakej tu..mcm best plk brg2 yg ditawarkan..untuk bju nikah myb leh tempah..betul kate dorg..untuk kenang2an..baju nikah tu plk nti boleh pakai gi majlis2 rasmi..

@ty_farEd said...

rm1800.00 tu murah ok...!! siap dapat baju lelaki..!! memang besh...!! huhu... tak per..baju nikah u ley buat..banyak design yang cantik2 tu... :)

mysarah said...

biasanya memang org buat sendiri. tapi dear if u nak sewa, boleh je cari yg simple like baju kurung moden biasa. murah je kot kalo nak sewa.

me pown prefer sewa sebab lepas tu mesti tak pakai dah :D

~CiK NadiRa~ said...

Thanx bebanyak pd sume ats pendapat..

to Azie and Sk: Butik tu ada kat my area. Agak cantik juga la dia punya design pelamin and baju. Tapi since baju sanding dia kata nk design sendiri tu yang buat kaki mcm i terikat dgn butik ni..eceh..

Ok.utk permulaan mari kite mencari design baju nikah yg simple...kurung moden shud be ok..
Kalau x jumpa @ melebihi bajet,nmpak gaye sewa ajelah...hihhi..

Lupa plak..RM 1.8 k tu termasuk hiasan bilik tidur tau..murah kan?

Hana said...

waa.. chanteq2 design baju :)sy buat baju nikah.. sebab mase tanye kat kedai kat sini mahal jugak sewa baju nikah ni.. macam boleh buat baru sendiri punye.. tapi depends on vendor jugak.. mase tunang sy dapat sewa ngan price seratus lebih je.. maybe sebab bukan kat klang valley.. tapi if buat.. time tengok kain paling pening.. hehe

Rilla said...

Wah...sangat murah okay 1.8k dapat macam2. Memang selalu orang tempah je baju nikah, tempah yang simple sket dan boleh pakai majlis lain

luvira said...

nadira..hehehehe..terasa macam panggil nama sendiri..kite nih macam sehati sejiwaq lar plak...kah..kah..ok, abaikan pasal tuh..

nak tau lar ape nama butik pengantin tuh..macam best je..;)

fia said...

harga dah mcm ok..tp kasut pun tak bagi ya...kn pikir nie...nice meet u..i link u

niema-sifiana said...

kat mana butik nie??? mcm menarik je

Sha.OthMan said...
This comment has been removed by the author.
Sha.OthMan said...

hyee cik nadira..
bole tau x kat mane butik tue??
saye suke la ngan package yg dorg offer.. =D

~CiK NadiRa~ said...

Hye dear sha,

Butik tu ada di seri manjung perak..Sha duk area mana?

cik senah said...

hermm.. kalau baju nikahh.. tempah p lah.. bkn rugi pun.. buat design yg buleh pakai semula lepaih nikah.. tok sah dok boh beading terlebih-lebih.. secukup rasa sudah arr.. :) baghu nampak suciii jer.. hehe..

tp, pd cik senah lah kann.. mai p lah design dahsyat mana pun.. tp, tak leh lawan ngan design baju tradisi org melayu kita : baju kurung, mini kurung,baju kedah, baju kebaya mahupun kebarung.. semua nie design yg timeless.. thn bila pun B2B nak kawenn.. pastinya salah satu daripada design nie yg akan dipilih sebagai busana hari bersejarah depa.. tak gitu..??

p.s : cik senah pilih kurung pahang utk majlis akad nikah & kurung moden utk majlis jamuan perkahwinan & bertandang.. (lepaih kawen chek leh pakai lagikk.. hehe! i likeeee)

Anonymous said...

Thanks in favor of sharing such a nice thinking, article is
nice, thats why i have read it completely
Also visit my web site :: Work from home

Anonymous said...

Good info. Lucky me I recently found your blog by accident (stumbleupon).
I have book marked it for later!
Here is my webpage ; amphora pipe tobacco

Anonymous said...

I simply could not leave your site prior to suggesting that I
actually enjoyed the usual information a person provide in your visitors?
Is gonna be back frequently to inspect new posts
Also visit my weblog - borkum riff pipe tobacco

Anonymous said...

Greetings from Carolina! I'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can't wait
to take a look when I get home. I'm surprised at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI,
just 3G .. Anyhow, amazing blog!
Take a look at my webpage ; laser tattoo removal

Anonymous said...

excellent post, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector don't understand this. You must proceed your writing. I'm sure, you've a great readers' base already!
Feel free to surf my site : www.youtube.com

Anonymous said...

Yes! Finally something about access online streaming.
My blog post - samson review

Anonymous said...

Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which
blog platform are you using for this website? I'm getting fed up of Wordpress because I've had
issues with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.
Feel free to visit my page - amber leaf

Anonymous said...

That is a great tip especially to those fresh
to the blogosphere. Simple but very precise info… Appreciate your sharing this one.
A must read post!
My website ... golden virginia

Anonymous said...

Generally I do not learn article on blogs, but I wish
to say that this write-up very compelled me to check out and do so!
Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.
My page - what to wear for your body shape

Anonymous said...

Hi there, There's no doubt that your blog could possibly be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, wonderful website!
Also see my website - make acne disappear Overnight

Anonymous said...

As the admin of this website is working, no uncertainty very shortly it will be renowned, due to its feature contents.
Also visit my website - brown acne scars

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails