Friday, March 2, 2012

Lahirnya PERMATA HATI~

Salam buat semua.

Heheh.Hari ni hari ke 7 berpantang. Macam x serupa berpantang. Sebab merata2 kena pergi.


  1. Baby kena jaundice, everyday kena ambil cucuk TSB.
  2. At last kena admit ward.
  3. Saye pulak blood pressure naik mendadak (due to rehat yg x cukup n risaukan anak lebih2..heheh)
  4. Blood pressure tinggi kena pulak ulang alik hospital cek BP
  5. Kaki my baby bengkok sikit, ada pula appointment fisioterapi.

See?mcm mana nak berpantang elok2?urut bg angin keluar, then keluar rumah angin masuk balik. Sigh~
Just jaga makan. Ingat if dah setel semua nanti baru bleh berpantang dgn tenang setenang2nya..

Oh ya, i bersalin c-zer. Induce fail. Jalan bawah totally closed. Pengalaman VE sangat dasyat!..nanti i update labour punya cerita..heheh..

Introducing...

MUHAMMAD HADIF ZHAFRAN B MOHD ZARIF



1 hour after delivery

Day 2

Heheh..itu aje gambo yg sempat snap.kat umah x snap pun.baby x sihat. weeee~

Till next entry..XOXO

14 comments:

aThidEaN said...

semoga baby cpt sembuh jaundice.and gi physio elok2 ye baby.
mak dia pon rehat byk2..

kayrul-shah said...

tahniah...baby kena jaudice nie kena bagi minum susu badan jer..jangan campur susu FM...

anak kayrul dulu masa lahir nampak kaki dia macam bengkok gak..setiap hari bedung dan buat urutan masa sapu lotion tue, sekarang dah nampak normal jer...

farhana shamsuddin said...

get well soon baby.. bnyak2 bg mnum susu supaya cepat sembuh.. anak sy hr tu pun kena jaundice, bg susu every 1 hour, alhamdulillah.. dia cpt recover

PUAN THALHA : said...

alhamdulillah..! tahniah dear. baby sangat comel, nama pun hensem. hehe. dah selamat dah semuanya. i yang tengah nebes nampaknya :) apapun, selamat berpantang ya. moga baby cepat sembuh. inshaallah..

lovelywa said...

tahniah jugak dari saya..banyakkan breastfeed utk baby..moga mudah hilang jaundice tuh..dua anak saya dua2 kena jaundice..

Nadya Zahid said...

congrats beb...sakit x czer?

aTy _faRed~ said...

tahniah dear..:) nanti share pengalaman bersalin ek..:)n doakan baby cepat sihat..aminnnn

ReYNa said...

congrats dear.i'll pray that ur baby cepat sihat.oh.nak tau juge pengalaman bersalin:)

!k@ said...

congrats dear..xpe czer..janji semuanya selamat.. =)

veesakura said...

congrats! semoga baby cepat sembuh ya. u take care too tau. tak sabar nak tau ur experience. maklum la, lain orang, lain experience die. hehe

mia-ina said...

tahniah....x sbr nk tau cite saat bersalin dira

cikpingu said...

tahniah... dh selamat dh pun.. :)

Asue said...

salam kenal ya..tahniah..comell baby..moga baby cepat sembuh ye..dlu ank sy pun jaundice gak...breastfeed je k plus sy mnm susu kambing..alhamdulillah ok..try la..:)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails