Thursday, December 29, 2011

Tak Lapuk dek Hujan, Tak Lekang Dek Panas

Pejam celik, terkelip2 dah laama sgt la tak hapdet blog ni..dah makin usang je aku nengok..last entry dated 10.7.2011. Ohhh~

Life as Puan Nadira runs smoothly.Bersama2 Mr Teddy tersayang melayari bahtera alam rumah tangga..eceh..Dah jd bini org mana nak sama mcm anak dara dulu..ye tak??dulu kita fikir diri sendiri je, skrg ni perut laki pun nk kena pk.takkan la nk biar laki x mkn.uhuk.

Pagi smpai ptg di ofis, balik umah je seorang isteri la sy..heh..umah kena kemas, dapur kena berasap. mlm plak nk bmanja dgn suami tsayang..pastu tido..pastu sama je hari2 berulang. Maka xde kesempatan nk update blog..*alasan je mak cik oi..org lain boleh je update..*

Yg sebenarnya..Sebab paling utama blog ni dh lama tak hapdet...

Kena berebut LAPTOP dengan MR TEDDY!!

uhuuu.laptop sendiri adik dh kebas, terpaksa menempel di laptop suami. Dia nk guna kena bg la..kalau tak ayat ini akan kedengaran...

"Ni laptop abang..pi main jauh2.."..huks..


muke sadis kena halau..


Rasanya berita gembira masih belum dikongsi bersama bloggers yg lain. Bloggers B2B pun makin lama makin ramai.Yang ex-B2b ramai yg dh jadi Mummy and M2B..So, tak ketinggalan bg sy juge utk mengatakan yg sy pun HAMIL...*cis..perkataan skema*..

30 MINGGU!!




ahaa..dh memboyot, jln terkedek2,baru nk bgtau..Sy kini sedang menghitung hari..eh,minggu..

Pada asalnya hajat hendak dikuburkan saja blog ini..tp bila tgk ramai ex B2B dh jdkan blog mereka sebagai jurnal bergelar ibu, jumpa plak group " I'm a Mommy, I'm a blogger " di Fb..tiba2 semangat tu dtg balik..teringat masa wedding prep..Bloggers really help me a lot!!!..sy manage my wedding ALONE!!!..*kembang idong..hmmph...hmmph*

So, wlaupun dh terlambat..sy harap sy masih belum ketinggalan utk share experience saat2 akhir sy ni..hehe..since brg baby pun sy tak beli lagi kira ok la kan?  Pengalaman bsalin pun blum lagi..heheheh..cara2 jaga baby..oh excited nak sharing dgn Mommies yang lain..

Checklist brg baby pun tunggang langgang, mcm mana nk pantang pun masih blurr..inikan nak jaga baby..Ohh takutt!!!

InsyaAllah kita sharing2 ya mommies..Sharing kan sexy!! *dh mcm ikan mas tgolek2 sexy ape kejadahnya!!*..

Till next entry!XOXO


Psst..tau apa yg paling saya takut??bukan bersalin..tp, takut nk pegang baby yg sangat kecil dn lembut..weee~

3 comments:

mRs mysarah said...

wahhhh lama menghilang tetiba muncul dengan "isi"? hehehe. apa pown selamat menghitung minggu :P

mia-ina said...

lamanya nadira hilang..akhirnya muncul dgn baby..pastinya lps ni mia akan masuk selalu..sbb entry baby akan menyusul oleh pn nadira..hehe

ps; save my new blog dira...hope x hilang kwn mcm dira...

http://adin-mia.blogspot.com/

ZaNNa said...

hahahaaa...i cannot call u boon anymore coz u gonna be a mom.back da old one..eraaaaaaaaaa!!miss u badly =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails