Wednesday, February 2, 2011

idea CENTERPIECE saye~

Salam buat semua.Weee ~..Harap semuanya sihat2..Happy2,and ceria2 with the love ones around..

As for me..counting d days for my BIG day..24 Days left!!haih..kenapa sy rasa mcm tak prepare ape2 pun ek?

Hihihi...

:P..

Anyway,jgn membebel lagi lets cut it short..

Centerpiece idea..At first rasa2 mcm nak buat..then tiba2 fikir mcm tak payah lah..nanti ada tempat basuh tgn segala bagai..Nanti bunga terbalik laa..semak la..paling dasyat saya terbayangkan ayam di atas bunga centerpice sy..*ohhh...teruk betul imaginasi sy*

Last minute masa hunting for decoration stuffs..i found this bunga..


red flower seakan2 carnation
Red carnation..Heh..lebih kuranglah tu..kan?

Mari kita lihat apa bahan2 yg telah dibeli utk menghasilkan centerpiece idaman saya..

The Bungas...I chose red and white

The vase..I cari gelas minum je..boleh guna balik

Silver dolly paper..theme color jgn lari okeh

Org panggil apa ni ek?i panggil gel bulat2..Untuk demo ni sy guna kuning..supposed it shud be white & red
Ok..Cara2 buatnya..

Balut vase dengan riben so tat tak nmpak kosong

Masukkan the gel bualt2..sampai paras riben

Amik 2 tangkai bunga putih dan merah,cucuk saja pada gel2 tersebut

Lapik dgn silver dolly paper..tadaaaa...centerpiece saye dah jadik!!

Side view

Tengok..dah ada dua..hehehehe

Apa yang saya suka when we handle barang2 mcm ni is kita boleh guna balik in the future..

Contoh:

Bunga2 tersebut,bila saya gabung2 semuanya..letak dlam satu past kaca..kelihatan seperti:


INI..sejambak bunga yg cantek okeh!

Siapa kata bunga plastik tak cantik..Yeay dah ada bunga untuk rumah saya nanti..

Mari calculate budget utuk centerpice saya

The flowers:

1 Tangkai = RM 0.85..Satu vase ada 2 tangkai = RM1.70

Vase@gelas minuman = RM 1.50

Bubble gels = 1 packet RM 0.80 (1 paket boleh dapat dalam 3 vase) = RM 0.26

Silver dolly paper RM 0.30/pc

Total satu centerpiece :

RM 1.70+RM1.50+RM 0.26+ RM 0.30 = RM 3.76 ~~ RM 4.00

20 Tables..~ approximately RM 80..Huuummm....ok lah..still below RM100..pheww~

Ok..till the next entry ya?xoxo..Bye All..



5 comments:

LittleSunshine said...

cantik..ok la tu bwh rm100 utk 2o meja

ElyaElmo said...

cantik yang!!!

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

cantik2

Mia-Ina said...

mmg ok budget tue...teringat ms adik sepupu design utk majlis kahwin mia ari2...semoga terus berjaya utk segala persiapan eira

Cik Mira said...

cantek! cik mira pun suka water beads yang kaler2 tuh. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails