Monday, December 27, 2010

Rombongan ke Majlis Kahwin n Hunting for wed shoes!

Salam buat semua...(^_^)Y..

Disebabkan streamyx yg buat hal semenjak dua menjak ni.Maka misi hapdet blog selalu aja tergendala.

Bila satu2 web nak loading boleh buat mata saya juling memandang cursor yg berpusing2 atau sempat saya membancuh secawan air atau juga sempat saya mandi!..*jadi lupakan saja hasrat utk memblogging*

Haih.Masa2 mcm ni baru terasa menyesal pg terminate broadband.Tapi sekarang maxis ada Hot Ticket.Menarik!Layari internet selama 7 hari dgn capasiti1.5 GB hanya RM 20.Berjimat dengan Hotlink..*iklan sebentar*

Wed preparation masih going ok.Sedang bertungkus lumus settle legal forms.Since ayah sy telah tiada saya igt mau adik lelaki saya yang jadi wali memandangkan atuk saya berada jauh di johor. Susahkan dia pula untuk dtg ke perak semata-mata untuk wakalah.

Jadi dengan confident dan suka hati saya melantik adik saya jadi wali.Hohohoho *gelak santa clause*..Maka setelah siap borang di isi saya pun pergi berjumpa kadi utk disahkan...

Dengan seronoknya kadi tersebut membatalkan borang yang dihantar...ugghhh...

"Selagi wali besar masih hidup,tak boleh jadikan adik kamu sebagai wali"

"Tapi..Atuk saya duk jauh,kesian pula nk ulang alik ke sini..."

"Kamu pos borang nikah ni ke JOHOR..Dia akan lafaz wakalah ni di Pejabat Agama Johor"

Saya blur.Pos?????.Ohh.Macam mana klau tiba2 posmen jatuh longkang bersama borang2 sya??X pun..Tiba2 borang saya tercicir??*paranoid gila kan?*


"Suruh atuk kamu pos semula ke sini lepas selesai lafaz dan sah..Kemudian baru saya terima borang ni."

Ohh..Kadi..

Huhu.Tutup cerita borang,mari cerita hujung minggu. saya dapat 4 jemputan kenduri~~~weee..
*sebenarnya satu je,yang lagi 3 ibu dan makcik saya punya jemputan. Tapi kalau dah jemput sekeluarga kira termasuk la kan??hihih*

Kalau dulu sy org yang paling malas pg kenduri.Ajakla mcm mana sekalipun sy tetap xmau pg.Bila kata rugi x mkn nasi minyak,sy jawab,kedai mamak byk.Sampai ibu berkata:

"Kamu x mau pg kenduri org,esok xde sape dtg kenduri kamu"

Tapi,sekarang sya org pertama yang siap!!..Pukul 11.30 pagi sy dah bersedia!..x sabar2..

Sekarang tujuan saya ke kenduri adalah untuk melihat bagaimana majlis org lain berlangsung dan juga aturcaranya,juga hiasannya,juga doorgiftnya,dan segala macm lagi...nk cedok idea katakan..:P

2 kenduri di dewan, 2 kenduri di rumah

Sadis! Tiada gambar yang sempat di snap! gara2 hanya melihat makanan terbentang dpn mata..hohohoho..

4 kenduri yg sy pergi 4 tema warna berlainan..


  1. Hitam+ Hijau
  2. Merah+Pink
  3. Merah+Putih
  4. Pink+Putih


My theme sanding belah prempuan will be red..sama ada red + silver @ red + black masih belum btul2 decide..My adik said buat je red+black+silver..*err encik canopy,scallop 3 layer warna boleh??*

So do my dress, asalnya saya mahu baju saya gabungan merah dan silver..tapi susah nak cari..alahai...nak xnak,pilihan yang putih saja yg ada..

Terasa macam nak je beli kain,tempah lepas tu jual je balik kat mak andam separuh harga...Ok tak idea ni??:P

ada yg berani design baju saya mcm ini tak???ahahahah


Tiga Pilihan: (yang sedia ada di butik)

Pilihan 1

Merah hitam seperti pasangan di atas..

Pilihan 2:

Luar merah dalam putih seperti di atas

Pilihan 3

Luar putih labuci merah


Saya katakan TIDAK pada baju 2 dan 3 kerana terlibat dgn warna putih..akan nmpak saya lebih lebar rasanya..kan??Setakat ni kalau masih tak jumpa baju merah silver i'll stick to merah and hitam dress..

So..mari tolong saya pilih warna kasut..

Baju saya jubah luar hitam.veil hitam..korset dan kain warna merah..jadi kasut saya??Merah atau Hitam??

Anyway..still in the mood of hunting the kasut for sanding..tak minat dengan kasut di butik pengantin yang tertutup di depan tapi terbuka dibelakang a.k.a mule type of shoes..ohh sgt tak minat...Penah cuba pakai,sudahnya kaki sakit berhari2..*ditambah kaki kembang seperti itik ini memang sgt la x seswai pakai kasut gitu..aha!*

Open toe pumps..huu..memang pilihan saya..

Jimmy Choo's BEB!!!



Simple yet Elegant
Merah hitam aje laaa...hahahah


So..tolong2..pilih kasut dan baju saya...hehehe

Psst..silver and grey definately tak sama kan??

8 comments:

Rilla said...

Betul2, silver and grey memang tak sama. Grey tak berkilat.

Tapi cantik lah merah n silver.

safiyyah osman said...

cantik merah hitam:)...nampak elegan...

~CiK NadiRa~ said...

rilla: cantik kan??tapi x byk butik ada baju merah grey..merah putih byk..

baju atas tu rinssuzana yg punya..gulp!!tak sanggup minta quotation..hihhi

safiyyah: merah itu berani,hitam itu keunggulan..

chewaahh...

NahWaL said...

hey dear.why dont u do white with red beadings..still red kan and doesnt steal your limelight:)

yUmIe said...

love the first 1 shoe..bju wt mcm yg nawal suggestkn=)

Khumaera Ismail said...

pic no 1~!! =)

syamira said...

weh...yg no 3 uunik..

kaklong said...

ehem...tumpang lalu...kak long pun mcm kne cari tema merah la cik puan..heheheh..mcm ne nie? pening la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails