Monday, November 22, 2010

Perjalanan E-Day saya~

Salam buat semua rakan bloggers.Entri pertama setelah bergelar tunangan orang.weeee~..Yea..TUNANGAN ORANG..

Antara pesanan2 yang saya terima dari seluruh keluarga dan juga rakan taulan:

  1. Jaga diri elok2..sekarang dah darah manis..(semalam nyamuk byk gigit saya..ada kaitan kah?)
  2. Lepas ni xleh nakal2 lagi yek..xleh tgk org lain dah..(sungguhkah??nk tgk Fahrin Ahmad jugak..peminat tegar nih!)
  3. Kamu dh jadi hak orang..jaga kelakuan,perangai,tingkah laku..(err...xboleh kentut merata lagi kah?)
  4. Banyak bersabar..Tempoh bertunang ni byk dugaan dan cabarannya.
Okey.dengan pesanan2 daripada veteran dan juga konon2 veteran..yakni kwn2 saya..menjadikan saya berasa sgt gerun bergelar tunangan org.Serius nih..sumpah x tipu.Bila tengok di jari manis kanan saya tersarung cincin.Mengingatkan saya yang saya kini telah di BOOK oleh MR TEDDY saya..Lepas ni...

"Boleh pandang-pandang,Duduk renggang-renggang,Jangan pegang-pegang,Nanti kena PELEMPANG!"

ohh..begitu kuatnya aura menjadi TUNANG org ni...huuu~

20112010..menjadi tarikh bermakna buat saya.Memandangkan saya ni anak sulung,tiada bapa.Menjadikan majlis saya agak kelam kabut pada awalnya..Mujur ada pakcik2 yang datang yang menolong..Saya review secara pukal dan ringkas ya?

Pada sebelah pagi kenduri doa selamat dan juga tahlil..Majlis pertunangan pula selepas zohor.

Pukul 1.00 ptg,bergegas ke butik sepupu utk bersiap.Make simple pun sampai 1 jam setengah,sampai saya tertidur ketika di make up.aha!terasa best bila muka dibelai mcm2 brush..weee~

Siap make up,jam 2.30 MR TEDDY kata dalam perjalanan.Berdebar rasa masa tunggu dalam bilik.Masa dipanggil keluar.Sumpah rasa xnak keluar.Masa jalan semua mata bertumpu pada saya.Dalam hati usah cerita..huh.mcm lagu rock heavy metal meminta saya menjerit

"JANGAN PANDANG AKU BOLEH TAK???"...ohhh konflik dalaman yg dasyat.

Duduk je atas pelamin semua org melambai2..ohh..senyum pun menggeletar..dengan cahaya spotlight menjadikan saya center of attraction. Flash camera sana sini..*ya..saya artis untuk sehari* ahahaha...

Tiba saat sarung cincin,terasa tak mau hulur tangan.Malu sebab tgn sejuk dan juga menggeletar.Dari sarung cincin sampai ke peluk cium dgn FMIL semuanya kena action kejap sbb nak amik gambar.HUUUHUUU~

Ikut adat MR TEDDY FMIL kena suap saya daun sirih.First time kunyah daun sirih.Perrghh..kebas satu mulut.Nak senyum pun dh tak boleh.Terkebil2 saya menggagahi diri menghabiskan daun sirih itu..hihihihi...


Tiba saat yang d tunngu..d piccas..Gambar2 ni yang saya pilih..xleh upload byk2 internet ofis slow..DENGKI!!

Pose dlm bilik masa family tgh berbincang..wakakakak..


The pelamin..sy tau ini bukan mini pelamin..weee~

ciuman dari FMIL
Him for me
hantaran me for him

sy di atas pelamin

aksi gedik xleh tinggal yea

MR TEDDY saya!


Overall sgt puas hati..Love the make up,the pelamin,the baju,the hantarans and the food..memang seperti yang saya mahu..Walaupun dari awal majlis sampai ke akhir beberapa ayat *seperti dijangka*yang saya dengar..

"Ni Tunang ke Kahwin??"
"Nikah Terus Lahh"

Biarlah..aslkan sy puas hati..*pelamin itu sepupu saya sponsor ya??*..saya terima dgn hati terbuka luas2 aja..hehehe

Tarikh kawen dicepatkan 2 bulan which means in FEBRUARY..Ohhh

"SAYA PANIK!!!!"

apa pun x prepare lagi..chet!

15 comments:

yUmIe said...

Congratz nadira!wahh tgl bpe bln je lg ni..harus pantas..gud luck ok=)

sk said...

nampak alas dulang sy di situ!! ngeee~

ira mcm ada iras la dgn tunang.. ;)

toRA@7 said...

Hoh??sumpah bln 2???bile oooi??aku yg glabah nk suson jadual ni...ade clash ngn zeti x??hope nye tidak laa ye...
pape pon..congratez!!!

Rilla said...

Semuanya gojes. Pelamin cantik, hantaran cantik, mekap cantik, semelah. Ailoike

rose said...

congratz nadira!pelamin cantik..hantran cantik..org nyer pun cantik..tahniah..

bulan 2?pengsan....huahuahua..selamat berjuang!hehe

~ mizzAmy ~ said...

mak aii... pelamin u dah macam nak kawin dah nie. btw, congrats again... cepat2 planning utk wedding plak. good luck!! ;)

♥♥ eija ♥♥ said...

tahniah nadia :)
happy dia hehe....
memang nampak macam nak kahwin pun janji kita happy kan hehe....

FaUzaNa MarDhiAh said...

darling..i almost cry while reading this entry..i still in Jakarta..wanna go back to hug u(jgn mara yer mr teddy,u xleh hug lg)..tahniah yang teramat sangat..i will try to make myself free on February..give me da date..i will postponed everything..promise ='(

BuNGaKRiSTaL said...

Hi dear,

Congrate.. =)

Just enjoy ur engagement moment..

ElyaElmo said...

nadia....alas pelamin lawaaa laaa!!!tahniah lg sekaliiii :D

Syima Syaz said...

congratz...
aaiii next week my turn...
skrg tetiba rasa neves yg teramat sgt...adeh!

Anonymous said...

tahniah akak..

R-YuzSha said...

hantaran cantik... pelamin juge.. suke! suke!

harzharun said...

si darah manis..congrate!!...jgn isau...i masih tenung fahrin ahmad walaupun dah kawen.haha

cik syahira said...

assalamualaikum nadira,

tahniah! pink memang manis cantik dan menawan. gembira lihat kamu dah bertunang. berseri-seri tau.. syukur semuanya berjalan lancar.. happy preparing untuk wedding pula yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails