Tuesday, November 2, 2010

Dugaan Si Gadis Yang BAKAL BERDARAH MANIS

Salam buat semua.Lama betul saya menyepi.For almost a week saya hanya menjadi silent reader untuk bloggers yang lain.

Oh sebelum terlupa buat xora dan juga zaila tahniah buat anda berdua ya?moga kekal bahagia hingga akhir hayat.Tanggungjawab sebagai isteri ni lain.Byk dugaan dan cabarannya..*eceh..cakap mcm dia dah kawen plk*

Love Zaila's Dais..Shuweeettt je..For Xora,the yellow color really fits u both..memang raja sehari lah..wink~
Thanx to all blogger yg upload pic wed both of them.To xora, saya memang dh bercadang mahu hadiri majlis kamu. Tapi malangnya kesihatan x izinkan sy pergi..pakej lengkap u..(batuk,selsema,pening,sakit tekak) oohh tenanglah hati..

18 days left to my engagement day..perasaan saya??SERABUT!!sgt serabut..Many things happen last minute..Inilah yg dikatakan dugaan..kalau belum berdarah manis dh mcm ni,lepas tunang..Ohh..minta dipermudahkan urusan..T__T

Jika anda masih igt entri saya yang ini anda pasti sudah dpt gambaran bagaimana perjalanan majlis tunang saya nanti. Tapi dalam 18 hari lagi yang tinggal ini segalanya kelam kabut belaka..

Baju saya?
Saya dah hantar baju saya untuk ditempah seawal september.Hajat di hati nk buat kebaya yang simple. Bahagian satin dibuat maxi,bahagian lace dibuat kebaya.Jenuh saya explain pada tailor tersebut.yg saya berikan kepercayaan 100% padanya.Lakaran dibuat,saya cukup berpuas hati..memang mcm yg saya bygkan. Proses ukur badan,dia minta pembantunya yg saya rasa 16 tahun mungkin??dari gayanya..ambil ukuran seakan2 tak betul..Hati dh gelisah..tp sy pujuk hati ini..Harapnya semua ok..

Sebulan berlalu,minggu lepas sy pergi ke butik utk ambil baju saya.Tailor tersebut x igt saya!!!saya pelik..saya kata kenapa x igt??dia kata dia ramai customer.ohh..sabarlah hati..

"apa kata cik balik rumah cik bawa resit..kami kena cari berpandukan resit"

Byk sgt kah org yg tempah kebaya lace pink smpai nk cari resit juga??Saya pun pulang ke rumah utk ambil resit semata.Sampai dibutik,tailor tersebut tiada..yg ada pembantunya..Resit diserah,x lama kemudian dia bawa keluar sepasang kebaya lace pink.Saya pelik.."Baju aku kah??kenapa nmpak kecik?"..

Bila baju ditgn mmg betul itu kain lace yg saya beli..tapi...."kenapa macm ada yg x kena??"..Hati makin risau,tapi malas nk pk, saya serahkan saja RM 100 pada budak tersebut..

"RM 150 kak"
"Eh..apa pulak..haritu saya tanya kata RM 100"
"Maaf saya tersilap.Kalau RM 100 kebaya biasa.Akak punya ada maxi sbb tu harga lain"

Mata saya membulat..Hati mendidih..

"Tak boleh la mcm ni.Saya mmg dh bajet harga RM 100 je"
"Maaf kak,bos saya yang kata RM 150,sy x leh bwt apa.."

Tanpa byk cakap saya serahkan aja wang tempah dn terus berlalu pergi...

Saya cuba baju tersebut setiba dirumah..Hampa!!!memang bukan saiz saya..Kata mak cik mungkin badan saya naik.Tak mungkin!!Bdn saya x la naik mendadak smpai baju itu kelihatan seperti sarung nangka di atas bdn saya..
Saya panggil adik prempuan saya,minta dia cuba,muat2 dgn badan dia..Memang sah!tailor ni salah ukur baju saya!!Berkecai rasa hati..hilang mood..mcm mana bleh jd cm ni?Cadangan mak cik pergi semula suruh dia besarkan. Tapi saya x mahu.Memang saya betul2 sakit hati...Sebabnya??

1. Plit@lipatan x center..sepatutnya ia berada di bawah dada tapi di atas dada..



2.Kolar bulat..sudah saya katakan saya mahu kolar V


3.Bahagian kebaya luar tidak di letak cangkuk



4. Bahagian bawah senget!


5.it definately tak nmpak mcm kebaya at ALL



Cukup Hampa.Biarlah saya makan hati saja.

Sepupu yg patut mekap sy on the day x dapat dtg sbb keje..And the katerer yg patutnya handle the event xdapat buat since they got bigger function compared to mine...Tapi saya yang book dulu??x aci kan??

BAJU TUNANG, MUA and CATERER in 
18 DAYS!!!!!!

Im TOTALLY STRESSED!

T________________T

22 comments:

.cik yaya. said...

sabar ye dear..huhu..kesian sgt2 kt kamu..hope leh selesaikan masalah ni.tabah ye

toRA@7 said...

Oooh sabar2..dugaan!!sabar yeah???

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

sabar la banyak2 ye

Mia-Ina said...

ciannya mia dengar...sabar ye iera...mmg sedih ..tambah psl baju..yg tue penarik seri kte.

Ida Khairiyah said...

sabar ira sabar.. ni dugaan namanyee...insyaAllah kne cepat wat back up... segera...ak hope sume berjalan lancar. ameen..

makcik rokiah said...

ade lagi masa tu...
insyAllah sempat..
gud luck eh :)

cik syahira said...

assalamualaikum nadira,

sorry, dear. saya simpati dengan kamu. istighfar banyak-banyak ye. ni semua dugaan untuk kamu. susah nak gambarkan tapi saya tau keadaan ni memang stressful. pasti ada hikmah.. banyak-banyak berdoa supaya dimudahkan urusan kamu ni. saya harap masalah ni dapat diselesaikan dengan tenang dan kadar yang segera. sedih tengok kamu tau.. sabar ye. sabar..

Cik Belle said...

sobs! *hugs* dear, better p beli baju yang ready made, sekarang ada chiffon yang ada manik2 tuh kan, mungkin itu penyelamat sebab lagi 18hari, nak tempah maybe susah la kot tailor nak ambek.

caterer, worst case, tukar menu.its either masak sendiri, or order dgn mana-mana restoren yang sedap, beli ayam golek potong2 kecik2, tempah kuih2 dengan mana2 yang u rasa makcik jual kuih sedap2.. tunang, i rasa boleh handle kot.

mua, u boleh try tanya butik2 andaman. atau pun, contact kak anis. my mua masa tunang hari tu.. InshaAllah, harga dia tak mahal. =)

anything, email i k. sabar, semua ada jalan penyelesaiannya. =)

misznadira said...

Huwaaaa~ terharu sgt2 dgn semua org..thanx a lot for ur concern darlings!!really appreciate it..di saat2 sy stress ni ada kwn2 yg rgn kan rasa beban di hati

Cik syahira: jgn sedih tgk sy..nt sy lagi nanges..huu~

belle: mari *hugs* sama2...sisters hugs!..wee~
tot of buying modern jubah too..nk pg survey this weekend..harapnya ada..pray for me..

♥♥ eija ♥♥ said...

isnyallah dira ade masa lagi...
sabar k kes dira okay lagi dari kes ja masa tunang dulu...

|Liyan| said...

betul cakap cik belle... beli baju yg ready made... haritu jalan2 kat uptown danau kota... memang cantik2 baju chiffon plain colour dia.. lagi plak banyak beading atas baju.. harga tak pasti sebab tak tanya.. takut terembat......

takpe dear, masih ada masa.. you bertunang pada hari i bernikah........ hehehe... sabar k..

Kasut Pink said...

Msh ade mase untuk buat preparation.. mcm bella ckp cari baju ready made jer.. klu tempah last minute nnt tailor jahit ala kadar pulak.. Be strong k..

h e r n y z a r said...

salam nadira... bersabar ya dear.. ini semua ada hikmahnya.. insyaAllah segala berjalan lancar.. mgkn ada yg lebih baek utk kami di hari pertunangan mu. *HUGS*

~ mizzAmy ~ said...

owhh dear, be strong okeyh... lagi 18 hari means still sempat. if u kat KL, baju boleh tempat kat my tailor. i pun tempah baju untuk my majlis tunang dlm masa 4 hari je. and she made it perfect. if mua, u can try google for Zila Ziman, harga dia tak mahal sangat dear. part catering ni, i tak leh nak tolong. cuba carik caterer lain yer. hope everything goes well nanti. amin....

Khumaera Ismail said...

18hari lg? da dekat da tu..
tape..kejup je leh setel..insya'allah..
=)

rose said...

saba ek nadira..insya-allah akan ada jln pnyelesaian 2..u tenang2 dl n mesti dpt jln nyer..if u serabut lg payah nk pk..hope everything akan ok.. =)

kucincomey said...

aduhh.. 18 hari lagi tuu.. iskkk.. takpe ye cik nadira.. sabar.. insyaallah akan ada jalan penyelesaiannya.. semoga dipermudahkan olehNya..

CikSyafa said...

salam my dear..i.Allah ada time lagi..jgn serabot sgt ok..bawa bersabar...Syafa doakan semua urusan dipermudahkan Allah swt..aminn

Renee Meow said...

OMG camtu ker.. ee geramnye meh kasi address dorang i nak belasah dorang.. cian sgt kat u.. hope u bersabar kay dear..sumer dugaan ni mesti ade hikmahnyer..insyallah everything will be ok.. ask help from family n frens.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ElyaElmo said...

dear,sabar yehh...Tuhan nak uji ketabahn u tuu...
ceni, try beli yg readymade jeee..dah takde masa nk alter2 dah..mintak jee ganti dekat atilor tu...
case u ni mcm elya nye dulu...tailor salah potong bajuu...geramm kan....
MUA pulakk, try tgk list2 MUA dekat blog elya. Hope it will helps...
sabar tau sayanggg.....*hugsss*

Bai said...

beb tu semua dugaan. baju tu boleh pergi minta ganti rugi!!! Tapi u standby baju lain dulu..

Katering tu u usha yang lain. InsyaAllah tuhan permudahkan di saat akhir.

Nurul Fariha said...

wah..sedihnye baju awak jadi macam tu. Takotla tailor tu buat mcm tu.. Kenapa tak pegi mintak ganti rugi? awak ada hak tau. Mm.. tabahkan hati.. InsyaAllah..semuanya akan berjalan dgn baik nanti. Saya masa nak dekat majlis bertunang pun byk masalah. Masa bertunang pun sama jugak.. MUA saya buat saya nampak mcm 'nyah'. Hati2 dlm pemilihan MUA tau. Kalau tak nanti menyesal..okes dear.. sabar ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails