Wednesday, October 13, 2010

Misi Design Kad Kawen Sendiri..First Attempt!

Salam buat semua.Harap hari anda indah bersama yanng tersayang.wink~

Dari dulu sy idamkan utk design kad kawen sendiri.Tapi disebabkan tgn bangku yg x pndai menggunakan photoshop sy peramkan hasrat itu utk dibuat pekasam..*tiba-tiba tbayang sepat pekasam..ohh*

Bila dpt keje dapat pulak bahagian designing,which is sgt lari dari bidang biology saya..Nak tak nak kena juga belajar. Tak pg kursus,belajar sndiri..belek sana,,belek sini..kebek sana sini..adalah sikit ilmu..
Jadi dgn semangat berkobar itu sy mau design kad saya sendiri..*kad kawen sendiri je pun*..x cantik pun xpe..ahahaha..

sy suka imej 2 ekor burung @ couple birds..nmpak chomel kan??Contoh seperti berikut:






Misi bermula..Mencari gambar burung bukan senang..Jenuh dating dgn MR GOOGLE seharian..semata2 nak cari gambar burung..cari punya cari sy jumpa gmbar ini:


Love the pokok love the bird..Kena edit ni..

Dah jumpa gmbar mari membelek photoshop..wee~

Paste pada new design guna backgroud merah..sy mau kad sy merah..wee~
Hilangkan background putih itu

Tampal pulak badan burung yang berlubang2 itu

Seterusnya..sy buang dahan2 pokok yang nmpak mcm serabut itu

Copy imej burung utk dpatkan sekor lagi burung

Pusing dan touch up sikit burung itu

Letak atas dahan yang kosong itu..yeay!!!

dah siap!!!...Hasilnya???

V
V
V
V
V
V
V

Tadaaa!!..Alreadi in love with it

Saya dh puas hati.Tak payah attempt lain kut.Anda rasa ok tak??merah sgt tak??

Nota Kaki: ada tau tempat print yang murah x?hihihi...

15 comments:

Khumaera Ismail said...

chomel~!! kreatif la... =)

~CiK NadiRa~ said...

hehehe..Thanx a lot dear..

~ mizzAmy ~ said...

kreatifnya!! it's nice. dah ok dah tuh.

elle's laaa~ said...

whoaaa !! awak , pandai nye .... kite x geti laa nk gune adobe photoshop .. aishhhh !! nk gak wat make own card ... :( heeeeee ~

AnEs said...

waaaa!sangat kagom..tengok awak buat cam nak buat jugak sendiri..hihi..tapi takot tak jadi cantek cam awak punye!

~CiK NadiRa~ said...

Mizz amy: thanx dear

Elle: x susah sgt blajar photoshop ni dear..kena belek2 sehari suntuk dulu..ngeh3

anes:weee~..belum cuba blum tau

luvira said...

cantiknye...suke..suke

kay kamal said...

eh, comel, i like it. merah mak ngah tu mmg ye pon.. hoho.

♥♥ eija ♥♥ said...

ehhh nadira nie hehe...
macam mane boleh hilang kan background dgn gerakkan burung tuuu??

ja penah buat tapi jadi hehe

masmOna said...

wow merah sungguh.tapi tetap comel. hik

Meey@ said...

cute la burung tu!!!!=)

d'Fedrin said...

hehehe... cantik2. puas hati kn dpt design kad sendiri... :)

nana lom nk kawen jd xde design wedding card lg. tp tuk save the date engagement ni da siap da design. tinggal nk upload je. mostly pkai brushes je sbb mls nk crop segala. hehehe.

Anonymous said...

Salam...nak tumpang blog utk promosi...thanks!! Sbg makluman..produk yg dipromosi ini adalah produk kesihatan...sesuai utk mengubati kencing manis.



Jana pendapatan RM4,500 sebulan dengan modal RM100.00. Jom click url ini http://www.osteen.com.my/?id=6

"PERCAYALAH...
Ianya Sangat Mudah dan Boleh Dimulakan Dari Rumah Atau Di Mana Sahaja...
SERTAI SEGERA!!.
Apa yang perlu anda lakukan hanyalah klik url ini sekarang http://www.osteen.com.my/?id=6
dan nikmati sebuah sistem perniagaan online yang dibangunkan untuk memaksimumkan keuntungan dan bekerja 24 jam sehari di mana sahaja anda berada!

Fatin Fairuz said...

kalo awk print sendri pun okey pe..just beli kad yang berkaitan and print..kan baru beli printer baru ngan misi nak ber-DIY..cube try wat 1 kad dulu..then tgk hasil..kalo tak ok, baru bole hantar pi kedai utk print;)

kalo free..mai la singgah sini;)http://fatinfairuz.blogspot.com

::m!SS edURA hanUM:: said...

pandai ar awak buat
camnie mmg leh jimat kos nie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails