Sunday, June 20, 2010

Mr Teddy & Me~

ok.blog ni just another blog yang aku nwt utk aku merepek2 pasal weddings & such..
huu..being anak sulung with no elder in the family,really x tau apa2 pasal wedding preparation..really!!!kalau nak diikutkan la,x sampai setahun je lg,tp..Huwaaaa~

Anyway the preparation still on.Suvey pun dh start buat.and the budget too altho duit xde la byk mana sgt (T____T)..Tp ok la kan,survey awal2 manala tau dpt jumpa yg lg murah.*The cheaper the better.btul x?*
Aha,ckp pasal wedding my mum dgn keputusan yg bulat.betul2 bulat punye.(Bygkan bulan yg Bulat tu)..xde bujur,3 segi atau petak,memutuskan yg proses pengambilan anak dara dia yg chanteq ini..Ehemmm..ok..perasan, perlu mengikut proses and adat yg sepatutnya.
Meaning,ikut order.
Risik-->Tunang-->Nikah-->Sanding-->Bertandang.
ok selesai..aturcara seterusnya xpayah cerita.aha!

Engagement.ha.agak dh byak yg dh settle.first plan nk bwt time raya.Tp mcm x best pula kan?org nak raya la,bkn nak tunang.Kan adik2? *yg sebenarnya takut x cukup duit..(T__T)*
Hantaran dh ada yg nak bwt,Barang hantaran simple2 je.Katering dh cari.Baju dh tempah.Sgt awal ok walaupun ada 5 bulan lagi. Mr Teddy kata, "x sabar nmpak??"


YE KE??eh...tak laaaa..Korang Rasa??.~wink

2 comments:

FaUzaNa MarDhiAh said...

kinda but better plan..bagus la ira neh..heheeh.

toRA@7 said...

agak laaa bunyi nye cm xsaba...ahaaaks2
aku nk bake a yummylicious choc moist cake 4 yaaa...bt xtau laaa ade kesempatan ke x weyh....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails